Tien toffe dinocadeau’s

Dino’s, dino’s en nog meer dino’s. Als ik een geslaagd cadeau zoek dan zit ik meestal goed als het iets met dinosaurussen is. Met een drukke feestmaand voor de boeg zet ik dus maar eens 10 toffe dinocadeau’s op een rij. Van speelgoed tot decoratie voor de kinderkamer.

  1. Dino dekbedovertek van SNURK
    Hoe cool is het dino dekbedovertek van SNURK?! Ik vind het een geschikt dino cadeau voor grote en kleine dinolovers. Hij is er namelijk ook in Lits-Jumeaux ;).

2. Esnaf houten dinosaurusset
Sinds een aantal maanden heeft Esnaf een nieuwe set in de collectie genaamd Game of Dinosaurs. Deze houten dino’s staan zelfs op mijn verlanglijstje. Het is speelgoed en kunst. Daar maak je ouder en kind blij mee.

3. VTech Switch & Go Dino’s Roxx Triceratops
De nieuwste dino aanwinst hier in huis is de Vtech Switch & Go Dino Roxx de Triceratops. Een leuk cadeau voor dinokids die ook van transformers houden. Deze dino is zowel dino als voertuig namelijk. Speelgoed met geluid, daar houdt het kind hier erg van, maar wel met uitknop waar ik als moeder dan weer heel blij mee ben. Er zijn verschillende versies, dus je kan de favoriete dino uitkiezen.

4. Mini Mad Things dino verkleedset
Al jaren een favoriet hier in huis; de dino verkleedset van Mini Mad Things. Het is werkelijk het fijnste verkleedpak in huis. Helemaal van vilt gemaakt en dus niet zweterig. Het kan zo over de kleding heen, maar is voldoende om er echt als een dino uit te zien. En last but not least; het is zo mega mooi gemaakt dat het ook ter decoratie in een kamer kan hangen.

5. Dino Raw voor de kinderkamer
Bij Dino Raw vind je heel veel mooie dino dingen voor de kinderkamer. Ik vind de (gepersonaliseerde) wandhangers heel tof, maar kan ook wel een linnen overzichtje van de bekende dinosaurussen met namen gebruiken. Dan onthoud ik ook de juiste naam bij de juiste dino. Hou je van kleurige illustraties, neem dan zeker even een kijkje.


6. Houten dino’s van Holztiger
Ook altijd leuk, de houten dieren van Holztiger. Wij hebben vooral Afrikaanse dieren in huis nu, maar ik als ik toen al wist dat mijn kind zo gek zou worden op dino’s dan had ik waarschijnlijk voor een setje dinosaurussen gekozen. Heeft toch een wat zachtere uitstraling dan de realistische exemplaren die we nu van o.a. Schleich hebben. Ze zijn o.a. bij Houtspel te koop.


7. BigStuffed diplodocus en triceratops
Voor deze dino knuffel moet je wat dieper in de buidel tasten, maar het zijn dan ook ware kunstwerkjes. BigStuffed heeft onlangs dino’s toegevoegd aan de collectie en ze zijn cute!


8. Boek dinosauriërs van Lannoo
Ons favoriete dinoboek is het oranje grote Dinosauriërs boek van Lannoo. Hierin staat alle informatie die je maar wil vinden over dino’s. Wel voor wat oudere kindjes, maar ook mooi om al eerder op de plank te hebben. Wij hebben ook Het dierenboek en Het plantenboek uit deze lijn en ik zo Het ruimteboek er nog wel aan willen toevoegen. Voor jongere kinderen is De belangrijke encyclopedie van alle dino’s misschien een leuk alternatief


9. Zachte dinokop van Wild & Soft
Wat ook gaaf is zijn de zachte dierenkoppen van Wild & Soft. Hang een T-rex of Triceratops aan de muur in de kinderkamer. Oh en deze dino’s zijn ook als vermomming te krijgen, die als je hem niet gebruikt leuk op de grond kan liggen als kleedje.

10. Tiptoi® dinoboekje
We hebben veel plezier van het tiptoi® boekje met dertig dino’s. Dit een leuk cadeau voor dinoliefhebbers, waar ze later dan ook weer andere dingen mee kunnen leren. De tiptoi® is een interactief leersysteem met boeken, spellen en puzzels. Het is een grote stift waarmee je op een afbeelding of tekst kan tippen. Als je dat doet dan klinken er bijvoorbeeld bijhorende geluiden, een stukje informatieve tekst of muziek. In het pocketboekje Dinosauriërs neemt paleontoloog Floris Fossilus je mee op ontdekkingsreis. Hij vertelt een hele hoop over dino’s; hoe snel ze lopen en wat ze eten bijvoorbeeld.

Heb je ook je ook een dinofan in huis? Wat is jullie favoriete dinosaurus speelgoed?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s