Walvissen en zwanen op tafel – By Lille Vilde

Placemats; ik vond dat tot drie jaar geleden dus maar onzin. Af en toe met een leuk diner gebruikte ik het wel, maar eigenlijk altijd louter ter decoratie. Met de komst van Mosi is daar verandering in gekomen. Eten ligt vaker naast dan op zijn bord en een placemat is een stuk makkelijker schoonmaken dan onze steigerhouten tafel. Die overigens wel heel erg ‘leeft’ sinds er dagelijks een kind aan zit, dus om de vlekken is het me al lang niet meer te doen. Het is gewoon een stuk frisser, makkelijker en gezelliger met een leuk placemat op tafel. Via By Lille Vilde kwam ik aan een gaaf walvis exemplaar, met bijpassend bord, kommetje, beker en bestek. Mosi zit weer prinsheerlijk aan tafel.

Eten, knutselen en spelen

Er liggen inmiddels meerdere siliconen placemats de tafel op te fleuren. Ik gebruik ze niet alleen tijdens het eten, maar ook met knutselen en spelen. Het is een fijne ondergrond bij het kleien en ook met kinetisch zand heb je wel wat ondergrond nodig. Tekenen gaat ook fijner op deze matten dan op de houten tafel met groeven. Vanwege de leuke vorm gaat de mat ook leuk op in Mosi’s spel. Met blokjes bouwen we bootjes rond de walvis of er reizen poppetjes mee op zijn rug. Een kleine waarschuwing heb ik wel. Wij hebben ook een siliconen mat van een ander merk in huis in het wit, waar nu een roze potloodstreep op vereeuwigd staat. Dit is het roze pigment van een paars streep die Mosi tijdens het tekenen op de mat zetten. Die krijg ik er echt niet meer af, maar wie weet heeft iemand een goede tip? Ik probeer het graag uit.De zwanen en walvissen van Ditte

Afgelopen Juni nam Ditte – moeder van de driejarige Abel – het merk over. Op dat moment waren er alleen de placemats, maar Ditte heeft vliegensvlug het nieuwe servies en de slabben ontwikkeld. Haar ambitie is om nog meer producten toe te voegen, allereerst met focus op de eetkamer. Dit altijd op een duurzame manier, met goede materialen en zonder chemicaliën. Op dit moment spelen zwanen en walvissen de hoofdrol in bij By Lille Vilde, maar ook dat kan over een jaar zomaar anders zijn. Ik blijf dit merk in ieder geval nog even volgen, want alles wat Ditte tot nu toe toegevoegd heeft valt hier goed in de smaak.
insta_swan_1024_267a63d9-8981-470f-9e1e-53e970f3fba6

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s