Tranquil Turtle

Wie de uitdrukking slapen als een baby bedacht heeft, had waarschijnlijk geen kinderen. Bij veel kleine kinderen is heeft deze uitdrukking namelijk een hele andere betekenis dan wat ermee bedoelt wordt. Mosi heeft ook zijn periodes van slecht slapen. Vooral tussen de 3 en 7 maanden was het één groot drama. Hij werd vaak elke twee uur wakker en ik dus ook. Ik was een zombie en functioneerde niet meer normaal. Het naar bed brengen ’s avonds was het grootste probleem, want hij bleef gerust anderhalf uur huilen als ik hem niet in slaap wiegde of voedde. Wanhopig werd ik ervan! Na veel kansloze pogingen tot slaaptraining (ik kon hem niet laten huilen) kwam ik de Tranquil Turtle van Cloud B tegen.

Golvend licht en oceaangeluiden

De Tranquil Turtle is een combinatie tussen een nachtlampje en een ontspannende muziekmobiel. Hij projecteert naar wens golvende onderwater effecten of een stilstaand oceaanbeeld. Dat kan zonder geluid, maar je kunt de lichteffecten ook ondersteunen met twee verschillende melodieën; een rustgevende melodie of oceaangeluiden.  Deze kan je ook weer naar wens harder of zachter zetten. Er zit een timer op van 23 minuten. Daarna stopt het geluid en licht vanzelf.

Ik heb heel veel aan de schildpad gehad, zowel vanwege het effect op Mosi als op mezelf. Ik voelde me veel minder schuldig als ik de kamer uitliep, omdat ik hem niet direct in een kille kamer alleen achterliet. De deur openen was vaak al een trigger voor hem om weer te huilen, maar met deze licht en geluideffecten werd hij een beetje afgeleid waardoor het minder vaak voorkwam. Mosi werd er ook echt rustiger van en kwam sneller tot rust als ik de kamer toch verliet terwijl hij huilde. De timer is handig, want je hoeft het geluid niet zelf uit te zetten en meestal gaat hij pas uit als je kindje al slaapt. Soms is de 23 minuten net te kort. Dan is het wel heel vervelend dat hij vanzelf uitgaat of dat de timer niet net was langer is.

Het was voor ons geen wondermiddel; maar wel een heel fijn hulpmiddel. Helaas hebben we na maanden goede nachtrust weer een wat moeilijkere slaapperiode bereikt, dus ik heb de schildpad weer uit de kast gehaald. De oceaangeluiden door de babyfoon zijn voor jezelf trouwens ook wel lekker, als je na de zoveelste keer eindelijk weer terug in je warme bed ligt.

Cloud B heeft naast de Tranquil Turtle ook andere rustgevende dieren in het assortiment met fijne slaapdeuntjers en lichtprojecties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s