DIY: alfabet poster

Letters in het interieur zijn helemaal hot. De mokken van het Deense merk Design Letters zijn niet aan te slepen en ook aan de wand talloze monogrammen terug. Een leerzame en leuke manier om letters te verwerken in de kinderkamer is de alfabet posters. Ik heb vier verschillende designs gemaakt, waarvan ik nummer één of twee, echt ga printen voor in Mosi’s kamer. Ik heb een vrij sober design gekozen waarin alleen geel voor het persoonlijke accent zorgt, omdat Mosi’s kamer al vrij druk is met o.a. de Afrikaanse print en de confetti op de muur. Het kan ook nog soberder, met de cursieve letters zoals in ontwerp vier. Dat zou ook in de woonkamer of een monochrome kinderkamer niet misstaan. Als is het ook juist gaaf om in een kamer met vooral zwart, wit en grijs een gekleurde eye catcher te hebben. Dan zou je dus juist alle letters een andere kleur kunnen geven.

In Photoshop is een poster zo gemaakt. Maak een nieuw bestand aan op A3 (of groter) formaat.  Maak een tekstvak en typ de letters van het alfabet in een lettertype naar keuze. Ik ben zelf fan van Tw Cen MT, dat heb ik voor deze posters ook gebruikt. Nu kun je ervoor kiezen om iets speciaals te doen met bijvoorbeeld de letters van de voornaam, intitalen of een woord. Ontwerp twee leent zich goed om echt iets te schrijven, omdat het alfabet zich hierin herhaalt zodat je de juiste volgorde kan aanhouden. Deze is ook het leukste als je een naam wil schrijven waarin een letter meerdere keren voorkomt.

De poster kun je vervolgens gewoon printen, maar nog mooier is het om deze te laten printen op posterpapier. Dat kan bij bijna alle foto websites.

Heb je een leuk idee, maar ben je niet zo handig met Photoshop? Stuur me een berichtje, dan help ik je graag.

Een gedachte over “DIY: alfabet poster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s