Een eigen ABC met Saal Digital

Fotoboeken maken vind ik leuk. Het is een klusje, maar als je het eenmaal binnen hebt is het zoveel fijner dan foto’s kijken op een scherm. De herinnering wordt tastbaar. Ik was dan ook erg blij dat ik voor Saal Digital een fotoboek mocht reviewen. Mosi’s jaarboek had ik net gemaakt en ook het vakantiefotoboek was al binnen. Wat moest ik nu afdrukken? Ik speelde al langer met het idee om een fotoboek te maken waar Mosi gerust zelf in kon bladeren. Bij Saal Digital vond ik de oplossing: het fotoboek XT (extra thick). Bij dit boek worden de pagina’s op een extra dik karton-achtig materiaal (600 gr) gelijmd. Goed bestand tegen dreumeshandjes dacht ik dus.

20161226-20161226-dscf1370

Een eigen ABC

Om het fotoboek een extra dimensie te geven heb ik er een eigen ABC-boek van gemaakt. Elke pagina heeft een foto passend bij de letter van die bladzijde. Op de eerste bladzijde staat een foto van zijn eigen speelgoedauto en daarnaast een foto van badtijd. Nu is het niet alleen leuk foto’s kijken, maar kunnen we het boekje nog jaren gebruiken om (samen) woordjes en letters te leren.

20161226-20161226-dscf1366

Saal Digital

Bij Saal Digital moet je om je fotoboek te maken een programma downloaden. Eigenlijk ben ik hier niet zo’n fan van, maar het werkt wel prettig. Je kunt van alles aanpassen en ziet de prijs direct in het programma veranderen. Foto’s kun je gewoon in het programma slepen, geen gedoe met lange uploadtijden voordat je kunt gaan ontwerpen dus. De stickers die je kunt toevoegen zijn niet echt geweldig, maar je kunt dat natuurlijk oplossen door zelf afbeeldingen te maken of zoeken en in te laden.
Het boekje zelf is echt heel mooi geworden. De omslag is mooi stevig en scherp. Ik heb hier geen foto op staan, maar mijn eigen Mosi ABC artwork. Ook over de binnenkant ben ik zeer tevreden. Alles is goed scherp en kleurecht afgedrukt. Ik heb voor een matte afwerking gekozen voor het boekgevoel, maar met glans zouden de kleuren nog mooier zijn. De dikke pagina’s zien eruit alsof er zelfs een glas water over zou mogen vallen. Dat heb ik niet getest overigens. En last but not least vind ik de flatlay binding van Saal Digital echt top. De pagina’s liggen perfect plat. De vlakliggende pagina’s worden als één belicht, wat het ideaal maakt om grotere foto’s over twee pagina’s te spreiden.

20161226-20161226-dscf1367

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s