Elk huis is anders; kies voor een unieke keuken

Geen standaardkeuken, maar een keuken helemaal op jouw wensen gericht. Dat klinkt als een droom toch? Ik woon nu al zeven jaar in een huis met een heel standaard klein keukentje, maar kan me helemaal verliezen in mijn wensen voor mijn ‘komt-ooit-wel’ droomkeuken. Wat ik bijna zeker weet is dat ik niet voor standaard zal gaan, want mijn volgende huis is hopelijk een huis waar ik alles naar eigen hand kan zetten. Zo ook de keuken.

Inspiratie voor jouw droomkeuken

Als je inspiratie op wil doen voor jouw droomkeuken kan je dat natuurlijk online doen, maar je kan ook een showroom bezoeken van een keukenzaak zoals Au Four. Hun specialiteit is het leveren van unieke keukens. Hier kan je dus goed terecht als je opzoek bent naar een keuken die perfect aansluit op je (nieuwe) huis. Echt maatwerk; een keuken waar er maar één van is. En helemaal op jouw smaak ontworpen. Van stijl, tot kleurgebruik en materialen. Ingetogen of opvallend, als het maar aansluit op je wensen. 

Foto door Pixabay op Pexels.com

Waarom kiezen voor een maatwerk keuken?

De belangrijkste reden om te kiezen voor maatwerk is dat je keuken dan perfect op de ruimte aansluit. Een standaard keuken zal het in menig nieuwbouwhuis prima doen, maar wil je een wat ouder huis verbouwen en de keuken bijvoorbeeld naar de woonkamer verplaatsen om ruimte te maken voor een extra kamer of badkamer? Dan is maatwerk veel geschikter dan een standaardkeuken. Niet alleen vanwege het ontwerp van de keukenblokken, maar ook omdat je dan de kans krijgt de materialen goed af te stemmen op de rest van de woonkamer. Bij een aparte keuken zal je waarschijnlijk voor net een andere stijl kiezen dan wanneer de keuken ook vanaf je bank te zien is. 

Mijn vijf keukendromen

Ik heb er al even over kunnen nadenken. Zo’n zeven jaar om precies te zijn. Mijn grootste keukenwensen heb ik dus al op een rij. Wat ik nou zo graag zou willen in mijn toekomstige keuken is het volgende: 

  • Een kookplaat met afzuiging, zodat er niks in de lucht hoeft te hangen. Geen afzuiger boven je hoofd en geen etensluchten in huis. 
  • Een (het liefst roze) terrazzo keukenblad of keukenvloer
  • Groene of roze zelliges als achterwand tot aan het plafond. Geen bovenkastjes dus, om het zo ruimtelijk mogelijk te houden
  • Een ontwerp waarbij je met je gezicht naar je kinderen of gasten toe kan koken, zodat je contact kan houden tijdens het bereiden van de maaltijd
  • Greeploze, houten fronten. Om het geheel strak, maar toch warm en natuurlijk te maken.

Ik kies zoals je ziet graag voor kleur in mijn keuken. Wat zou jij graag in je volgende keuken terugzien? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s