Mijn ervaringen met de Ergobaby Aura draagdoek

Met een baby van bijna drie maanden heb ik er al de nodige draaguurtjes opzitten. Ik wissel af tussen een draagdoek en draagzak van Ergobaby waar ik al voor mijn bevalling over schreef. In deze blog ga ik vooral in op mijn ervaringen met de Ergobaby Aura draagdoek. Over de draagzak zal ik op een later moment ook schrijven. Dat ik met beide heel tevreden ben kan ik wel vast verklappen ;). Een draagzak of draagdoek vind ik dan ook een echte newborn musthave.

Heerlijk slapen in de draagdoek

Fijn dragen met de draagdoek

De draagdoek heb ik tot nu toe alleen binnen gebruikt. Met een winterbaby moeten er toch nog heel wat laagjes kleding tussen als je naar buiten gaat en daar vind ik de draagzak net wat fijner bij. Dat is een gevoel overigens, want ik heb het met de draagdoek met meer kleding niet eens geprobeerd. Ik heb de luxe dat ik ook een draagzak in huis heb vanaf dag één en dan kies ik gewoon wat mij op dat moment het beste lijkt. In de zomer lijkt me de doek juist wel heel fijn. Het zou dus nog kunnen omslaan nu de zon meer gaat schijnen. Wat ik zo fijn vind aan de draagdoek is dat het helemaal naar je lichaam (en dat van je baby) vormt. Het voelt als een kledingstuk, waar je toevallig ook je baby heel fijn in kan dragen. Als je het koud krijgt kan er makkelijk nog een vestje overheen, want er lopen geen stevige schouderbanden over je rug maar gewoon een stukje stof. Daarbij staat het ook gewoon heel mooi en gezellig en vond ik het ideaal bij het ontvangen van kraambezoek. Baby in de draagdoek en je hebt je handen vrij om ook nog een beschuitje te smeren.

Mijn ervaring met het omknopen

Ik heb een filmpje van Ergobaby bekeken om te leren knopen. Ik dacht namelijk dat dit nog best ingewikkeld zou zijn, maar dat valt me alles mee. Wel heb ik voor hele korte draagmomenten vaker de draagzak even snel gepakt, omdat ik bij de doek net wat meer rust moet hebben om het goed te doen. Ik kan het inmiddels wel met mijn ogen dicht, dus de doek zit vaak in de babytas zodat ik altijd een drager bij me heb voor het geval mijn baby graag bij mij wil zijn als we ergens anders zijn. Een doek neemt weinig ruimte in, dus die neem je makkelijk mee ook als je hem waarschijnlijk niet nodig hebt. De eerste keren heb ik wel eens te los geknoopt, waardoor de baby tijdens het dragen steeds lager kwam te hangen. Daar leer je van en zo gaat het steeds beter. Ik kijk af en toe even in de spiegel tijdens het dragen om te zien hoe de beentjes erbij hangen en of ik het wel goed doe. Als je onzeker bent kan je natuurlijk ook een draagconsulent inschakelen om je op weg te helpen. Geef vooral niet op, want dragen kan zo fijn zijn voor zowel jou als de baby.

De voorkeur van de baby

De eerste weken vond mijn baby de draagdoek minder fijn dan de draagzak, maar dat is nu gewoon 50/50. Hij is nogal veranderlijk in overdag slaapgedrag en slaapt soms erg makkelijk in en heeft andere weken juist veel hulp in de vorm van nabijheid nodig. Hij heeft dus tijden heerlijk in de draagdoek geslapen en buiten tijdens wandelingen juist veel in de draagzak. Hij vindt het allebei fijn. Als hij wakker bij me wil zijn werkt de draagdoek bij hele kleintjes net fijner, omdat ik het idee heb dat ze wat meer vrijheid hebben om zich heen te kijken. De doek is nog tot 11,3 kilo te gebruiken, dus we zullen er nog heel wat gebruik van maken. Ik kijk er al naar uit een zomerse wandeling met de doek te maken. De kleur is ook zo mooi namelijk. Die wil ik ook eens buiten de deur showen.

De kleur Copper staat erg mooi bij de kleertjes ook

Heb je nog vragen over mijn ervaringen met de Ergobaby Aura babydraagdoek? Stuur gerust een berichtje. Ik help je graag in je keuze. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s