Weekendje weg in Limburg? Denk eens aan recreatiepark de Leistert

Twee jaar geleden was ik voor het laatst in Limburg. Het is een van mijn favoriete plekken om op vakantie te gaan in Nederland. Wellicht omdat het voor ons zo ver weg is dat het bijna als buitenland voelt. Nu we waarschijnlijk deze zomer met een kleine baby erbij ook in Nederland blijven ben ik me aan het oriënteren op leuke parken en plekken waar we naartoe zouden kunnen gaan. Recreatiepark de Leistert is daar één van. Het ziet er zó kindvriendelijk uit, met genoeg vertier voor grote broer die toch echt iets meer alleen op pad moet nu hij de aandacht moet delen met zijn broertje. 

Glamping tenten

Kindvriendelijke vakantieplek in Limburg

Als je op zoek bent naar een kindvriendelijke vakantieplek in Limburg dan is de Leistert volgens mij wel een aanrader. Ik zie een binnen- en buitenzwembad, een waterspeeltuin, strandje en roeivijver. Je kan er op verschillende leuke plaatsen eten en daarbij is ook veel rekening gehouden met de wensen van de jongere eters. Pizza bij Via Verde, patat bij Mr Friet of zelf grillen bij restaurant Grillo. Spelen kan ook gewoon lekker op het park, want weer of geen weer er is altijd een goede speeltuin te vinden zowel binnen als buiten. En wat ik dan weer heel leuk vind is de hyperbowling baan. Een baan waarbij de bumpers altijd omhoog staan en onderdeel van het spel zijn. Daar maak je niet alleen kinderen blij mee, maar deze moeder ook. 

Slapen op de Leistert, van kampeerplaats tot bungalow

Als je graag wil kamperen met de kinderen dan is de Leistert zeker het overwegen waard. Het is misschien wel de nummer één kindercamping in Nederland met kampeerveldjes voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 2 t/m 10 jaar. In het midden van deze velden zijn speelelementen geplaatst zodat je niet ver hoeft te lopen om even met de kleintjes te kunnen spelen. Zelf ben ik niet zo’n kampeerheld, maar in een tent slapen zou de grootste jongen hier in huis wel erg gaaf vinden. Gelukkig kan je ook een Safaritent of Glamping Tent huren bij de Leistert, dat zal hij vast net zo gaaf vinden. De Safaritent heeft geen sanitair, maar in een Glamping tent ben je wel van die gemakken voorzien. Bungalows voor grote groepen of alleen het gezin zijn er ook, dat vind ik een perfect alternatief voor koukleumen in plaats van de camping in de herfstvakantie. Want al lig je in het najaar niet meer in het buitenbad, er is bij de Leistert ook zoveel binnen te doen dat je je ook bij regen niet zal vervelen. Zo is Limburg het hele jaar door een leuke bestemming voor een weekendje weg of vakantie met kinderen. 

Kampeerplaats met speeltoestel

Ben jij ook zo’n fan van Limburg? Als je nog tips in de omgeving hebt dan hoor ik het graag. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s