Co-sleeping in stijl met de lakens van Swedish Linens

Het was alweer jaren geleden dat ik met onderbroken nachten te maken had, want Mosi is inmiddels 6 en slaapt als een roosje. Wat ik wel onthouden had is dat ik het mezelf maar zo makkelijk mogelijk moest maken in deze tijd die echt heel mooi maar ook echt vreselijk pittig is. Slaapgebrek maakt elke uitdaging groter. Daar wat licht in brengen heb ik onder andere gedaan met een hele fijne co-sleeper van Bednest en hele mooie en fijne lakens van Swedish Linens. Zowel mijn bed als wiegje hebben prachtige groene lakens van Swedish Linens. Een feest om naar te kijken, zelfs voor de derde keer op rij in één nacht ;).

Slaap lekker

Jouw nachtrust begint bij de slaap van je kinderen

In eerste instantie trok Swedish Linens me gewoon vanwege de prachtige prints aan, maar wist je dat dit merk ooit begonnen is textiel designer Hannah Johnsén die kampte met slaapgebrek na de geboorte van haar twee zoons. Ze heeft het haar missie gemaakt andere ouders te helpen de balans te vinden tussen ouderschap en hun eigen gevoel van gezond verstand. Hoe? Door terug te gaan naar de basis. Ze merkte dat alles makkelijker werd nadat ze iets meer aandacht had gegeven aan de slaapomgeving van haar familie. Zo zijn de percal hoeslakens ontstaan in verschillende maten zodat van newborn tot ouder, iedereen op de prachtige, zachte lakens kan liggen.

De mooiste printjes van wieg tot kingsize bed

Mooie dekbedovertrekken zijn veel te vinden, maar leuke lakens bijna niet. Als je ze dan eindelijk gevonden hebt dan is het wel erg fijn dat ze er direct in maten voor de hele familie zijn. De prints en kleuren van Swedish Linens zijn net zo goed voor een kinderkamer als een volwassen slaapkamer. Bloemen, schelpen of regenbogen van lila tot groen, erg is veel keuze. Bij de co-sleeper heb ik voor groene schelpen gekozen en voor het grote bed het bloemenpatroon in dezelfde kleur. Zo staat het goed bij elkaar, maar is er toch wat variatie. Het wiegje is toch echt een eigen bedje en niet alleen verlengde van het eigen bed. Ik vind het zo mooi geworden en wat zijn deze lakens zacht. Ik durf nog niet te zeggen dat we er beter van slapen, maar ik ben wel vrolijker wakker. Wat volgens mij dan ook weer het begin is van beter slapen .

Waarom kiezen voor percal?

Alle lakens van Swedish Linens zijn gemaakt van Percal katoen, maar waarom is dat zo goed? Percal is dichtgeweven kwaliteit beddengoed en in het geval van Swedish Linens 100% organisch katoen. In de blog over percal van Swedish Linens kan je er uitgebreid over lezen, maar ik zal een aantal voordelen uitlichten. De lakens zijn anti allergisch, want vanwege de dichtheid van de garen vangen ze minder stof. Daarbij staat percal ook bekend omdat deze stof goed koel houdt. Dat is fijn in het warme seizoen, maar eigenlijk het gehele jaar. Veel kinderen en volwassenen hebben het snel warm in bed, percal kan dan helpen niet zweterig te worden tijdens het slapen. En last but not least, de lakens gaan lang mee. Hoe vaker je wast, hoe zachter ze worden zelfs. Ze gaan tot wel drie keer langer mee dan reguliere lakens.

Een missie: eco sleeping

Dat klimaatverandering er is, is een feit en dat neemt Swedish Linens heel serieus. Naast de missie je slaap te verbeteren middels hoge kwaliteit beddengoed met zo min mogelijk impact op de planeet, wil Swedish Linens je aansporen na te denken over je shopgedrag en eerst over het milieu na te denken voordat je een aankoop doet. De lakens van Swedish Linens kan je met een gerust hart kopen. Deze zijn 100% organisch geproduceerd in Europa, in Guimarães, het hart van Portugal’s textielindustrie. Hiermee wordt de uitstoot zo laag mogelijk gehouden, de beste kwaliteit geleverd en wordt een eerlijke prijs betaald aan de werknemers.

Maak je bed niet op, laat je lakens zien!

Als je dan van die mooie lakens van Swedish Linens hebt, dan wil je die eigenlijk laten zien. Je bed opmaken is bijna zonde, maar wist je dat het ook ongezonder is? Als je je bed opmaakt geef je je matras en lakens niet de kans het vocht kwijt te raken van het slapen. Geef het de kans te ademen en je zal een gezonder bed hebben waarin huisstofmijt zich minder thuis voelt. Dat is gezonder en je slaapt er beter door. En het is ook nog eens mooi en makkelijker. Zelfs de allerkleinsten in huis kunnen zo zelf hun bed opmaken, want de dekens moeten juist van het bed af in plaats van netjes teruggelegd worden. Ik was al niet zo held in mijn bed opmaken, dus deze bevestiging dat dat juist goed is klinkt mij als muziek in de oren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s