Konijnenijsjes maken met We Might Be Tiny

Zomers voelt het nog niet echt, maar wij zijn wel al weer lekker ijsjes aan het maken. Eigenlijk doen we dat zelfs gewoon het hele jaar door. Ik betrek Mosi graag bij het maken van eten. Dat is leuk en hij leert er ook nog eens veel van. Over smaken, maar ook hoe perensap een ijsje kan worden door het koud te maken. En ik breng hem zo ook wat geduld bij, want ijs bevriezen kost tijd.

Welke vormpjes gebruiken wij?

Wij hebben de Frosties van We Might Be Tiny al maanden in huis. Ze werken super fijn! De vorm is van siliconen en je wipt het ijsje er dus heel makkelijk uit. Het stokje heeft ook echt een houdertje en komt zo op precies de goede plek in het ijsje. Voor Mosi zijn de vormpjes nog wel wat aan de grote kant, het ijsje eet hij uiteindelijk nooit helemaal op. Dat vind ik overigens niet erg, heb ik weer een excuus om mee te snoepen. Al is dat met deze ijsjes helemaal niet nodig. Je kan ze behoorlijk gezond maken. Voor de inrichting van je vriezer zijn deze vormpjes trouwens ook een feest. Het is lekker plat dus past altijd en er zit een deksel op. Je zou er dus ook meerdere kunnen kopen en dan stapelen.

Onze favoriete ijsjes

Wij herhalen al maanden hetzelfde ijsmengel: een combinatie van perensap en vers fruit. Mosi is dol op perenijsjes en perensap werkt zo dus goed als basis. Het fruit wisselen we af en is afhankelijk van wat we in huis hebben. Dat kunnen bessen zijn, maar ook meloen, aardbeien, mango of frambozen. Ziet er trouwens ook gaaf uit de hele stukken fruit in het ijsje als ze klaar zijn. Bovendien maakt dit de betrokkenheid ook groot, want de stukjes fruit kan Mosi gewoon zelf over de vormpjes verdelen. Zo voelt het echt als zijn eigen ijsjes.
Je kan natuurlijk ook een smoothie maken van vers fruit, yoghurt toevoegen, of een ander soort kant-en-klaar vruchtensap gebruiken als basis. Gepureerde bananen en aardbeien zijn een goede combinatie, of sinaasappelsap met besjes en wat dacht je van watermeloen met kiwi. Gewoon lekker experimenteren. Misschien voeg jij zelfs groentesap toe?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s