Getest: het lichtste fietsstoeltje van Qibbel

We hebben iets gaafs getest: het splinternieuwe fietsstoeltje van Qibbel. De Qibbel Air is het lichtste fietsstoeltje van Nederland en sinds dit voorjaar te koop. Hij is slechts 2,5 kg en dat is fijn! Dat scheelt in het gewicht achterop, maar is ook reuze handig bij het opbergen en bevestigen. Het stoeltje is innovatief en ook echt anders dan de twee andere fietsstoeltjes die wij al gebruikt hebben. Ik ga hieronder een paar puntjes af waar ik extra op heb gelet.

Design

Zeker niet het belangrijkste punt, maar wel het snelst af te vinken. Ik hou van mooi design en dat het stoeltje er gaaf uitziet is voor mij dus een pluspunt. Je kan kiezen uit verschillende kleuren, waaronder een totaal zwarte versie. Voor elke fiets wel een matchende variant lijkt me dus. Wij hebben de white smoke combinatie met vrolijke gele details. Dat staat leuk bij mijn oranje fiets.

Zitje in de regen

Wat ik heel jammer vond bij een eerder fietsstoeltje is dat er een laagje water in bleef staan na een regenbui. Bij de Qibbel is dat niet het geval. Er zit een sleuf in de zitting waardoor de regen weg kan lopen. Fijn! Er zit ook geen kussentje in, dus die hoef je ook niet uit te knijpen. Zo kan je dus prima tussen de buien door fietsen zonder met een natte kont terug te moeten.

Bevestiging

Ik hou van simpel en veilig, maar wie niet eigenlijk? Ik heb een hele degelijke fiets met een standaard bagagedrager. Daar bevestig je de Qibbel binnen een minuut op en haal je hem ook in een simpele beweging weer af. Bij was smallere buizen heb je een inzetje nodig, maar die krijg je erbij. Ik verwacht dat het daarbij dus net zo prima gaat. Ik ben echt mega fan van de bevestiging van de Qibbel, want als je het fietsstoeltje even niet gebruikt kan hij er dus heel makkelijk af. Dan heb je de bagagedrager dus weer even vrij. Bij andere stoeltjes zit er vaak een onderdeel los op je bagagedrager bevestigd, waar vervolgens het stoeltje weer op klikt. Bij Qibbel niet en heb je dus ook geen gereedschap nodig. Wil je het stoeltje onverwachts op een andere fiets bevestigen dan is dat dus gewoon mogelijk.

Zit het lekker?

Mosi heeft een mening, want die is bijna vier. Ik kan hem dus gewoon vragen of zijn stoel lekker zit. Zijn antwoord op die vraag is ja. Het zit lekker. De riempjes vindt hij fijn en de voetsteuntjes ook. Die zijn ook heel handig en makkelijk te verstellen en had ik zo op zijn lengte aangepast. Vervoer je meerdere kindjes, dan is dit natuurlijk heel fijn. Het enige wat op dit stoeltje iets minder fijn gaat voor een lange peuter als Mosi is slapen en dat doet hij nogal graag onderweg. Ik weet niet of het door de rechte rugleuning of het type gordel komt, maar hij gaat een beetje opzij hangen als hij in slaap valt. Dit is overigens meteen mijn enige minpuntje. Hij valt er natuurlijk niet uit, maar het is net wat minder stabiel slapen dan bij zijn eerdere fietsstoeltje.
Hoe het gebruik van mesh in de rugleuning verschil maakt bij hogere temperaturen hebben we helaas nog niet echt kunnen testen, maar ik geloof helemaal dat het een stuk fijner is.

En de beoordeling is: goed!

Gemak dient de mens en dat is waar dit fietsstoeltje in uitblinkt. Je hoeft geen twee keer na te denken bij het bevestigen en demonteren van het stoeltje. Hij is mega licht van gewicht en zit goed. Wat wil je nog meer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s