Hamertje Tik Tips

Vandaag heb ik een spel gekocht waarvan ik zeker wist dat het in de smaak zou vallen.  Het is het oude vertrouwde ‘hamertje tik’ of ‘tic tac toc’. Mosi is dol op klussen. Na boren is hameren waarschijnlijk zijn favoriet. Hij speelt al meer dan een jaar met het hamerspel waarbij je de gekleurde staafjes naar beneden moet slaan, dus het was wel weer tijd voor het volgende level. Met echte spijkertjes dus! Het ging direct goed. Mosi wist gelijk wat hij ermee moest doen. Het enige waar hij mij voor nodig heeft is om te vertellen dat hij de spijkers niet in de tafel mag hameren. Nu is het nog leuk om gewoon de figuurtjes in het kurk vast te spijkeren, maar we hebben ook al gespeeld met het combineren van de verschillende vormen. Mosi zag direct huisjes en wielen. Heerlijk toch die fantasie.

Lief spelen met hamertje tik
Lief spelen met hamertje tik

Waar koop je hamertje tik?

Ik heb hamertje tik voor 3 euro bij Flying Tiger gevonden, maar er zijn natuurlijk veel meer winkels waar je het kunt kopen. Ik heb er een paar op een rij gezet.

Hamertje Tik Flying Tiger
Hamertje Tik Flying Tiger

SES My First Hamertje Tik

Het allereerste hamertje tik spel kun je bij SES vinden. Dat kun je in de grote speelgoed winkels vinden. Dit is een hamertje tik spel waar het spijkertje verwerkt zit in het figuurtje. Voor als de kleine vingertjes nog niet zo ver zijn. Leuk!

SES my first hamertje tik
SES my first hamertje tik

 

Hema Hamertje Tik

Ook bij Hema kun je een soortgelijk hamertje tik spel kopen als wij van de Flying Tiger hebben. Lekker simpel en slechts 4 euro. Ik hou wel van de simpele variant waar je veel ruimte blijft voor fantasie.

Hema Hamertje Tik
Hema hamertje tik

Djeco bloemen hamertje tik

Deze hamertje tik van Djeco is wat minder simpel. Het heeft een echt mooi meisjes thema met bloemen en kaartjes die nagemaakt kunnen worden. Tap Tap Tuin heeft het gave setje, met een iets hoger prijskaartje van € 28,95. Naast de tuin set is er onder andere ook een variant met beroepen, voertuigen en monsters.

Djeco hamertje tik tuin
Djeco hamertje tik tuin

Hamertje Tik Piraat

Deze piraten set van 15 euro is een variant tussen de simpele meest gekende versie van hamertje tik en de nieuwe varianten met thema’s in. Je vindt de bekende vormen in de piratenset, maar ook extra vormen die het makkelijker maken om een boot etcetera na te maken. Een stoere set voor kinderen die liever iets meer richting krijgen bij het maken van hun hamer kunstwerkje.

hamertje tik piraat
hamertje tik piraat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s