DIY: speelkoffertje

Bij het pakketje van BoekStart waar ik eerder over schreef kreeg Mosi een koffertje cadeau. Hij liep er direct trots mee rond en vind het heel leuk om er spulletjes in en uit te doen. Het is geen lelijk koffertje, maar het blijft wel een soort reclamekoffertje. Die moest ik dus onder handen nemen. De koffertjes zijn niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook ter decoratie op de kinderkamer. Zo kwam ik op het idee om het koffertje te beplakken met dezelfde stof als zijn ledikant en commode.

Benodigdheden

  • speelkoffertje (als je geen oud koffertje hebt kan je ook een simpel koffertje kopen)
  • lijmspray
  • schaar
  • stof
  • vernis en kwast

Ik heb zowel de binnen als de buitenkant beplakt, dat zijn twee losse stukken stof. Begin met de buitenkant, dan kan je de randjes aan de binnenkant netjes bedekken met de stof van de binnenkant. Knip eerst de stof met overschot op maat voor de buitenkant. Plak de stof met lijmspray op de platte zijdes. Daarna zijn de zijkanten van de koffer aan de beurt. Voor het mooiste resultaat zal je in de hoeken stukken moeten afknippen. Voor de hendels heb ik de stof ook ingeknipt, als je het netjes om de hendel heen vastplakt zie je dat nauwelijks. Aan de binnenkant herhaal je de stappen en is het ook het mooist om in de hoeken een stuk overtollig stof weg te knippen.
Als alle stof vastgeplakt is met de lijmspray kun je gaan vernissen. De vernis zorgt ervoor dat de koffer beschermd is tegen vocht en vuil, bovendien blijft de stof een stuk steviger plakken dan met alleen de lijmspray. Ik heb meerdere lagen gedaan, om de koffer echt goede bescherming te geven.  Ik verwacht dat het koffertje veel meegesleept gaat worden haha. Als je het alleen ter decoratie maakt kun je er ook voor kiezen niet te vernissen. De vernis maakt de stof namelijk ook iets donkerder. Dit Afrikaanse koffertje is nu het huis van Mosi’s dierenverzameling.

Een gedachte over “DIY: speelkoffertje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s