DIY: Plantenpotje

Met stof en vernis heb ik al van alles gemaakt voor Mosi’s kamer. Zijn bedje, commode en een koffertje zijn al omgetoverd in eigen stijl. Afgelopen weekend kocht ik impulsief een aantal nieuwe vetplantjes bij de bloemenwinkel en eenmaal thuis bleek ik geen potjes meer te hebben. Dan maar zelf maken, dacht ik. De volgende dag kon ik de plantjes al verpotten, zo simpel is deze DIY.

Wat je nodig hebt

  • een glazen potje van bijvoorbeeld pindakaas, appelmoes of iets dergelijks, een halve beker kan ook voor een wat kleiner potje.
  • vernis
  • een stukje stof
  • een kwast
  • lijmspray

Hoe ga je te werk

Het is eigenlijk hetzelfde principe als bij mijn andere DIY’s met stof. Je kiest een stuk stof, dat knip je ongeveer op maat. Met lijmspray plak je het op je onderwerp; in mijn geval een leeg potje pindakaas. Dit plakt direct lekker stevig, dus je kan meteen verder met de vernis. Ik heb twee lagen aangebracht, omdat je plantjes water geeft en je zo zeker bent van een goede beschermlaag. That’s it. Deze potjes zijn niet geschikt om buiten te gebruiken. Je kan natuurlijk wel een variant maken voor buiten met een bijvoorbeeld een oud plantenpotje als basis. Let er dan op dat je een gaatje in de bodem hebt, zodat overtollig water kan weglopen. En dat je vernis gebruikt die geschikt is voor buiten. Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s