BoekStart

Wat een timing. Deze week start de Kinderboekenweek en sinds gister is Mosi lid van de Bibliotheek. We ontvingen een brief thuis van het BoekStart programma en daar maken we zeer dankbaar gebruik van. De brief hoor je te ontvang je als baby drie maanden is, maar bij ons was het een jaartje later. Dat heeft vast te maken met onze bibliotheek die nog niet aangesloten was bij het programma. Heb je ook nog geen brief ontvangen? Kijk dan op deze kaart of de Bibliotheek in jouw omgeving is aangesloten en download zelf de BoekStart waardebon waarmee je jouw kind gratis kan inschrijven bij de Bibliotheek. Bij je inschrijving ontvang je ook het BoekStart koffertje met twee steeds wisselende boekjes, waaronder één knisperbabyboekje. BoekStart begint dus echt al bij de eerste kennismaking met boeken. En ben je als jonge ouder op zoek naar meer informatie over de verzorging of opvoeding van je kind? Dan kun je ook daar de juiste boeken bij zoeken bij de Bibliotheek en lenen met het lidmaatschap van je baby.

Tips

Op de site van BoekStart staan handige voorlees ideeën voor verschillende leeftijden bij de boekjes die je samen met het koffertje cadeau krijgt. Ook kun je hier terecht voor algemene voorleestips, per leeftijdsfase en boekentips voor als jullie klaar zijn om boekjes te gaan lenen. Jonge kinderen houden van herhaling, dus grote stapels boeken zal je voorlopig niet mee hoeven te zeulen. Met één of twee boekjes kun je wat je kind betreft weken vooruit. En wil je samen zingen, maar weet je de liedjes niet meer? BoekStart heeft ook een kinderliedjeslijst op Spotify, waar je de meeste echt nog wel van zult herkennen.

Kopen of lenen?

Ik zal altijd mooie boekjes voor Mosi blijven kopen, al is het maar ter decoratie. Blijft hij over een jaar nou fan te zijn van Dikkie Dik, Kikker of Nijntje dan vind ik het wel heel fijn dat we deze lekker kunnen lenen. Natuurlijk zorg ik dat hij zijn lievelingsexemplaar gewoon thuis heeft en houdt, maar om nou direct te hele collectie in huis te halen is ook weer zo overdreven. Voor ons blijft het dus een combinatie van kopen en lenen. Een bezoekje aan de Bibliotheek vindt Mosi ook alleen maar leuk. In veel bibliotheken organiseren ze bovendien voorleesmiddagen, een BabyCafé en andere kinderactiviteiten die het nóg leuker maken om er naartoe te gaan.

 

Een gedachte over “BoekStart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s