Reshopper

Tweedehands spullen verkopen en kopen, dat doe ik al een hele tijd heel graag. Niet eens alleen om geld te besparen, maar ook met oog op duurzaamheid. Het is toch zonde als iedereen alles steeds nieuw moet aanschaffen. En zeker met babyspullen; die je vaak maar enkele maanden, weken, dagen of zelfs helemaal niet gebruikt is het echt een uitkomst. Ik heb o.a. de commode, het ledikantje, de buggy en kleding tweedehands gekocht. Verkopen of weggeven doe ik ook veel; zo houden we een opgeruimd huis en maak ik ook nog eens nieuw ouders blij.

Beste Deense app in de categorie kinderen

Sinds kort gebruik ik de App Reshopper voor het aanbieden van mijn baby- en kinderspullen. Deze app is komen overwaaien uit Denemarken en daar al razend populair. Hij is daar zelfs tot beste App in de categorie kinderen verkozen. Het aanbod in Nederland groeit met de dag, dus naast aanbieden heb ik ook zeker al wat leuke spullen gespot om zelf over te nemen. Wat fijn is aan de App is dat het lekker overzichtelijk is: er zijn geen advertenties en het is echt gericht op particulieren. Al het aanbod is voor kinderen, dus je hoeft niet door hele lijsten met niet relevante spullen te scrollen. Er zijn veel slimme filters, zoals afstand, leeftijd en categorie. En het is mogelijk om je eigen winkeltje te delen, wat bijvoorbeeld heel handig kan zijn als je actief bent op fora of Facebookgroepen voor ouders.

schermafbeelding-2016-10-20-om-21-17-36

Waar het idee van de App oorspronkelijk vandaan kwam; om kinderproducten in de nabije omgeving te laten circuleren op een sociale manier en zonder ze op de post te doen blijkt in mijn ervaring hier in Nederland nog niet helemaal te lukken. De App is er wel heel goed op ingericht, maar wordt nog niet helemaal zo gebruikt. Het grootste deel van mijn verkopen is uiteindelijk namelijk per post verstuurd. En daar is de App nou net niet ideaal voor. Het is namelijk nog niet mogelijk om privé berichten te sturen. Ik verwacht dat deze ontwikkeling er echter snel zal komen. Ook denk ik dat de verhouding verzenden/ophalen zal verschuiven met de groei van het aanbod. Hoe meer aanbod in de buurt, hoe groter de kans dat je dichtbij iets naar keuze kunt vinden. Voor mij is het een reden om Reshopper te verkiezen boven de alternatieven. Het blijft zo geweldig om te zien welk kindje nu het lievelingspakje van jouw kleintje zal dragen of wie uit het bedje gegroeid is waar in jullie huis nog vele dutjes in gedaan worden. Die extra sociale waarde gaat bij verzenden verloren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s