DIY: broekzakken met een randje

Kleine kinderen klimmen, klauteren en kruipen. Dat gaat het lekkerst in een soepel broekje. Voor Mosi bewerk ik vaak leggings, maar nu het wat kouder wordt heb ik voor een wat dikker broekje gekozen. Bij de H&M kocht ik een grijs joggingbroekje met kontzakken. Het was alleen een wat saai geheel, dus ik heb de zakken een leuk accent gegeven.

Wat je voor deze DIY nodig hebt:

  • een broekje met zakken
  • een stukje stof
  • een stukje stevig karton
  • strijkijzer
  • naald en draad

Eerst knip je je stukje stof uit, iets groter dan wat je werkelijk nodig hebt voor je zakje. Ik maak zelf vaak gebruik van hard karton waar ik het stukje stof vervolgens omheen strijk. Dan heb je een lekker strak en makkelijk op te naaien reepje stof, waarvan ook goed duidelijk is wat je weg kunt knippen. Ik heb voor het stukje stof de maat aangehouden van het bovenste stukje zak tot de tweede stiksellijn. Het stukje karton zorgt er ook voor dat je stof aan beide kanten even groot is. Als je de reepjes klaar hebt liggen is het eigenlijk gewoon een kwestie van rondom op het broekje zakje naaien.

En dan ben je klaar! Van basic broekje naar eye cather in minder dan een uur tijd. Je kunt dit ook bij een kledingstuk van jezelf doen, om zo op een subtiele manier te matchen met je mini.

Een gedachte over “DIY: broekzakken met een randje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s