Speelgoed voor de oortjes

20160822-20160822-IMG_8686.jpg
De Janod confetti set

Dat gevoel voor muziek diep van binnen zit bewijst de reactie van een klein kind op muziek als geen ander. Een paar ritmische klanken en Mosi springt op om te dansen. Een beltoon, een kletterende deksel of een fluitend vogeltje trekt direct zijn aandacht. In afwachting van meer mooie deuntjes zijn zijn handen al in de lucht en zakt hij iets door zijn knieën om lekker te bewegen. In de auto moet ook absoluut de radio aan. Dan deinst hij mee met zijn hoofd en gaan zijn voetjes heen en weer. Heerlijk is het om hem zo te zien genieten.

Zelf muziek maken is een logische volgende stap. Gelukkig zijn er veel mooie muziekinstrumenten voor beginners te vinden. Voor Mosi heb ik de confetti set van Janod aangeschaft. Een set met een blokfluit, tamboerijn, xylofoon, en castagnetten. De confetti serie trok me aan vanwege de gekleurde stippen. Dat heeft Mosi ook op zijn slaapkamermuur, dus dat matcht leuk.

De blokfluit wordt veruit het meest gebruikt. Waarschijnlijk ook omdat het zo lekker mee te dragen is. De xylofoon vindt hij ook prachtig klinken, maar kan hij zelf nog niet zo goed. Als ik zelf een klein concertje voor hem doe gaat hij er gelukkig wel even voor zitten om te luisteren en te kijken waar de klanken vandaan komen. De stokjes van de xylofoon gebruikt Mosi om lekker te rammen op de tamboerijn, want trommelen vindt hij super. Het maakt hem alleen nog niet zoveel uit waar hij op slaat. De castagnetten begrijpt hij nog niet goed, maar dat komt vast op latere leeftijd wel.

Janod heeft nog veel meer instrumenten van deze serie. Van vleugel tot gitaar, van mondharmonica tot accordion. De instrumenten die Mosi nu heeft zullen dus zeker niet de laatste zijn, want zijn grote liefde voor muziek wil ik maar al te graag stimuleren.

De muziekintrumentenset koop je vanaf € 32,50 bij onder andere bol.com, ikenik en verwendeapen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s