Flora en de vogels

Nog voor Mosi geboren was kwam ik het boek Flora and the Flamingo al ergens tegen op het internet. Het trok me gelijk aan, want mijn zus heet Flora. Met een kind in huis had ik nu een goed excuus om het boek toch aan te schaffen, alleen is het boek Flora and the Flamingo helemaal roze. De meeste boeken zet ik nu op een plank ter decoratie, wachtend op het moment dat er in gekeken wordt in plaats van gescheurd. Roze is niet echt mijn lievelingskleur, al ben ik wel dol op flamingo’s. Nog gekker ben ik op pauwen, dus toen ik het groene boek (jeej!) Flora and the Peacocks tegenkwam ging hij direct het winkelmandje in. Molly Idle heeft ook een derde Flora boek gemaakt; Flora and the Pinguin. Wie weet staan ze hier over een paar jaar allemaal wel op de plank.

Het zijn prachtige, tekstloze boeken met illustraties van Flora met de vogels. Er zitten veel mooie verassingen in verstopt, zoals de pauwenstaart die naar boven en naar beneden geklapt kan worden. Dit is een boek voor kinderen en ouders met en rijke fantasie, want voorlezen zit er niet in. Al is het natuurlijk wel gaaf, mits je een mooi handschrift hebt, om er een verhaal bij te schrijven. Daar is genoeg witruimte voor op de bladzijdes en geeft je de mogelijkheid een persoonlijk boek te maken aan de hand van de tekeningen van Molly.

Je koopt het boek bijvoorbeeld via Bol.com voor € 13,50.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s