De perenpauw

Een halve peer, dat lijkt toch op een vogellijfje. Zo is de perenpauw ontstaan. Met druiven kun je heel makkelijk mooie figuren maken, zeker als je verschillende kleuren druiven in huis hebt. Met groen als basis en de paarse druiven om de tekening van de pauw te maken kun je snel een mooi plaatje maken. Nu nog een peer doormidden snijden voor het lijfje en je bent al bijna klaar. Van de ander helft van de peer maak je de pootjes en eventueel de veren op zijn kop en de snavel. De oogjes zijn dit keer van witte muisjes, vastgeplakt met een beetje appelstroop. Zonder snavel en oogjes was hij trouwens ook al om op te eten, de druivenveren spreken zo tot de verbeelding dat deze creatie eigenlijk geen kleine details nodig heeft. Zo zet je met trots een lekkere fruitsnack op tafel!

IMG_4740.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s