Wooninspiratie: een nieuwe keuken met klein budget

Wat doe je als je net een nieuw huis hebt, maar de keuken echt aan vervanging toe is. Budget is er nauwelijks meer, maar je moet wel. De huizen worden alleen maar duurder, dus de kans dat je als starter met een lekker verbouwbudget start is steeds kleiner. Is het huis waar je intrekt nog niet tip top, dan zijn er wel wat tips om ook met een kleiner budget best wat voor elkaar te krijgen. Om maar eens te starten met die keuken dus, want fijn leven begint toch bij lekker eten en dat maak je toch het beste in een goede keuken. 

Wat dacht je van een showroomkeuken?

Net zoals je elk seizoen weer de mooiste kledingitems in de sale kan scoren, omdat de trends zo wisselen, is dat ook met keukens zo. Het aanbod keukens is net zo goed aan continue verandering onderhevig, terwijl een goede keuken toch echt járen mee zal gaan. Niks van aantrekken dus die trends en je voordeel eruit halen. Er zijn dankzij dit trendeffect namelijk een heleboel mooie showroomkeukens beschikbaar tegen een mooie prijs. Kies je een beetje een basismodel, dan ben je er waarschijnlijk ook minder snel op uitgekeken en is het alleen maar goed dat je geen trendgevoel exemplaar hebt gekozen. Met je accessoires (theedoeken, pannen en keukengerei) kan je de boel helemaal naar jouw huidige smaak aanpassen. Of je de trends nou volgt of niet ;). 

Keukens uit het betaalbare assortiment

Wat mij opviel bij het oriënteren op de keukenmarkt is dat er veel verschil in prijs is tussen de ene en de andere keuken. Je kan volledig luxe gaan, maar ook voor een variant uit de categorie goedkope keukens. Nou is dat ook erg afhankelijk van de plek die jouw keuken in huis inneemt. Een keuken in de woonkamer of grote leefkeuken, daar zou ik toch net wat meer budget voor over hebben dan een los keukentje. Elk huis heeft andere eyecatchers en als de keuken daar in jouw geval niet toe behoort dan zou ik daar ook het budget op aanpassen. Niet elke ruimte hoeft luxe te zijn, daar kan je best een balans in vinden en nog een heel mooie woning creëren. Een keuze uit de betaalbare lijn heeft vaak als positief bijeffect dat het een wat minder uitgesproken, tijdlozer design heeft. Alle moderne apparatuur zit er natuurlijk wel gewoon in, dus minder fijn koken zal je er echt niet om. 

Creëer sfeer door nieuwe frontjes, wrappen of kleurige tegeltjes

Is jouw keuken functioneel nog in orde, maar vind je hem gewoon niet mooi? Denk dan niet direct aan een hele nieuwe keuken. Er zijn ook vele andere opties om je keuken te vernieuwen. Wat dacht je van een nieuw kleurtje op de muur? Of vervang alleen de tegels voor iets wat meer bij jouw smaak past. Of nog goedkoper en duurzamer: je zou de oude tegels zelfs met tegelverf een nieuwe look kunnen geven. Is het nou dat de deurtjes van je keuken je niet meer aanstaan? Dan heb je ook genoeg mogelijkheden daar wat aan te doen zonder dat je een nieuwe keuken aan moet schaffen. Je kan alleen de frontjes vervangen, of de oude laten wrappen zodat ze een ander uiterlijk krijgen. Genoeg mogelijkheden dus om je huidige keuken meer naar je smaak te maken. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s