Een liefdevolle keuze: het natuurlijk kraampakket van Dalalou

Wat is het anders, een tweede zwangerschap. Zeker met de zes en half jaar die ertussen zit, ben ik niet meer wie ik toen was en is de wereld ook een stukje anders geworden. Waar ik toen vooral alles praktisch geregeld wilde hebben, ben ik nu heel bewust bezig met hoe ik dat dan wil doen. Een kraampakket bestellen stond mij tegen, tot ik bedacht dat er ook heus alternatieven zouden moeten zijn voor die doos vol plastic zeiltjes en verbanden van de vorige kraamtijd. Ik moest gewoon even verder kijken. Mijn zoektocht is beloond met een prachtig liefdevol natuurlijk kraampakket van Dalalou. Een canvas tas vol met alles wat je nodig hebt rond de geboorte en meer.

Alles in een canvas tas in plaats van grote doos ❤

Een liefdevol alternatief

Een deel van de inhoud van het kraampakket is gelijk aan het standaardpakket dat je vaak opgestuurd krijgt via de verzekering als je aanvullend verzekerd bent. Bij de producten in het pakket van Dalalou zijn waar mogelijk alleen wel voor ecologische, gifvrije en biologisch afbreekbare varianten gekozen. Zo zijn de onderleggers biologisch afbreekbaar en is de matrasbeschermer van bioplastic. Ook het kraamverband is van biologisch katoen en de navelklem van latex in plaats van plastic. Zelfs de alcohol en watten zijn biologisch. Naast deze producten die je in huis moet hebben ongeacht de plek waar je bevalt; het ziekenhuis of thuis, zijn er ook wat fijne extra’s te vinden in het kraampakket van Dalalou. 

Extra producten toegespitst op natuurlijke kraamzorg

In het kraampakket van Dalalou zijn ook producten te vinden die veel worden toegepast in de natuurlijke kraamzorg. Dat zijn o.a. wolvlies, kamille olie en kamille kruiden. Deze worden gebruikt bij het maken van een kamille olie-buikkompres en spoelingen voor ontspanning, bij krampjes of naweeën. Gelukkig heeft Dalalou een fijne pagina waarop je precies kan vinden hoe je zo’n kamille kompres kan toepassen, want natuurlijke kraamzorg was hier met een uitgerekende datum rond kerst helaas niet mee te vinden. Ik zal het bij mijn kraamverzorgster dus zeker opperen, maar ga er niet vanuit dat zij hierin gespecialiseerd is. Ook het gebruik van heilwol is nieuw voor mij, deze geklaarde wol met wolvet is helend bij rode billetjes, tepels en kleine wonden. Het is een 100% natuurlijk geneesmiddel dat ervoor zorgt dat geïrriteerde, gevoelige of ontstoken huid kan blijven ademen en niet wordt afgesloten. Daarnaast heeft de van nature aanwezige lanoline in de wol een helende en verzachtende werking op de huid. Dit zou nog wel eens een product kunnen zijn dat ik door dit kraampakket leer kennen, maar daarna nog vaker zal bestellen om te gebruiken bij kleine wondjes of rode billetjes. 

Lieve cadeautjes in het kraampakket

Naast al dat wat je nodig hebt voor de verzorging van moeder en baby in de kraamtijd zijn er ook wat lieve cadeautjes toegevoegd aan het pakket waardoor het uitpakken een feestje is. Ik vind het wollen stikmutsje van Jetpaq bijvoorbeeld erg lief en ben meteen gaan kijken wat dit merkje nog meer maakt. Jetpaq blijkt een hele slimme blend van wol en kunstzijde te hebben gevonden die de wollen kleertjes makkelijk wasbaar en zelfs geschikt voor de droger heeft gemaakt. Nu gebruik ik de droger eigenlijk nooit, maar het makkelijk wassen van wol dat klinkt mij als muziek in de oren. Verder zijn er ook 10 mooie affirmatiekaarten toegevoegd met krachtige teksten die je kunnen ondersteunen tijdens zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Het tijdschrift KiiND heb ik al helemaal uitgelezen en de bergkristal ligt al op een mooi plekje.

Ook te vinden bij Dalalou 

Naast een kraampakket staat er meer op mijn afvinklijstje om me voor te bereiden op de nieuwe baby. Zoogkompressen, vitamine K+D, luiers, billendoekjes, babyolie en noem maar op. Ook van al deze dingen is een fijne, natuurlijk variant te vinden bij Dalalou. Ik vul mijn kraampakket dus nog even aan met dat wat ik verder nodig heb voor een goede start met de baby. Ben jij nog vroeg in de zwangerschap? Dan is het ook leuk om eens te kijken naar het cadeaupakket zwanger of het combi-pakket zwanger & geboorte. Hierin vind je veel fijns om ook al tijdens de zwangerschap op een natuurlijke en liefdevolle manier bezig te zijn met de verzorging van je buik en baby. 

Ik heb nu bewust voor een ander type kraampakket gekozen. Wat doe of deed jij anders bij een tweede zwangerschap?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s