Het mooiste houten speelgoed in aardetinten van MinMin Copenhagen

Hou je van houten speelgoed? En kies je graag voor rustige aardse kleuren in huis? Dan is MinMin Copenhagen iets voor jou! Wat een ontzettend mooi merk is dit. Kunstwerkjes om mee te spelen zijn het eigenlijk. Er staat hier dus ook gewoon een geweldige stapeltoren met fruit op de schouw te pronken tot er weer kleine kinderhandjes in huis zijn om er mee te spelen. Werkelijk alles is uit de drie collecties is prachtig. De kleuren, de vormen, echt alles.

MinMin Copenhagen: kunst & spel

MinMin Copenhagen is een relatief nieuw, snel groeiend speelgoedmerk uit Denemarken. Ze maken kleurrijk speelgoed met focus op creativiteit en functionaliteit voor het hele gezin. De fantasierijke ontwerpen worden met veel zorg gemaakt met het idee om de schoonheid van kunst samen te brengen met dagelijks spel en plezier. De nieuwste collectie is I am not a dreamer, I am a visionar. Bij deze collectie gaat alles om visie. De collectie is gemaakt om gedachten vrij te kunnen laten gaan, zodat verschillende manieren van denken samenkomen. Het is lekker abstract, zodat je in je spel alle kanten op kan, maar ook suggestief genoeg om je op weg te helpen. De Abstract collection is een kunstzinnige serie, maar heeft ook de geweldige regenbogen in het rijtje staan. De gekozen kleuren van MinMin Copenhagen maken de regenbogen tot een welkome toevoeging in je interieur. Ik kijk sowieso graag naar spelende kinderen, maar hiermee is het echt plezier voor het oog. De derde collectie; Timeless toys bestaat uit varianten van de klassieke blokkendoos. Blokken hadden we al in verschillende vormen en zijn hier sowieso favoriet, maar de set architectural blocks is echt een aanvulling op ons bouwspeelgoed. De vormen zijn verrassend en de kleuren wederom geweldig. Deze bouwwerken mogen gewoon op de schouw en blijven gerust weken staan.

Waarom kiezen voor open ended speelgoed?

Ik schreef eerder al een heel blog over spelen met loose parts waarin ik dieper inga op dit type open ended speelgoed. De grootste reden dat ik graag voor open ended speelgoed kies, is omdat het de fantasie vrij laat. Het is speelgoed zonder geluidjes, vaak van mooi en liefst ook duurzaam materiaal en je raakt er niet snel op uitgekeken. Wij hebben ook heus plastic dino’s en auto’s met knopjes in huis, maar mijn ervaring is dat dit over het algemeen toch snel verveelt terwijl het mooie houten speelgoed al jaren gebruikt wordt. Nu helpt het natuurlijk ook erg mee dat ons open ended speelgoed stukker mooier is en dus in het zicht ligt terwijl de rest in bakken in de kast verdwijnt. Vraag ik wat wil je meenemen op vakantie, dan noemt de zoon van zes gewoon zijn houten blokken (en zijn Pokemon boek ;)). Dat doen we natuurlijk niet, want een nieuwe omgeving is al een open ended speelplaats op zich en met gevonden steentjes vermaakt hij zich ook nog altijd goed vanwege zijn fantasierijke spel, maar zijn antwoord maakt me wel blij. Dat vrije spelen zo lang mogelijk vasthouden, is een cadeau voor je kind en jezelf. Na zes jaar speelervaring kan ik zeggen dat het hier tot nu toe goed gelukt is en mijn belangrijkste reden om het stimuleren met open end speelgoed door te zetten. Want wat is er nou fijner dan een kind dat zich ook zonder aangereikt vermaak prima bezighoudt op een strand, in het bos of thuis. Gewoon met dat wat er is.

Een nieuw favoriet merkje om dit soort spel vast te houden is dus MinMin Copenhagen. Hou je van mooi houten speelgoed? Bekijk de collectie dan echt even. Het zal je niet teleurstellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s