Cadeautips voor de 6e verjaardag

Eerlijk is eerlijk, met de jaren wordt het lastiger te sturen in de verlanglijst. Nu is het niet zo dat hier grote wensen over tafel gaan, maar als ik dan toch vraag wat hij nou het liefst voor zijn verjaardag zou willen komt er af en toe best iets uit waar ik liever niet voor naar de winkel ga. Gelukkig komt met de jaren ook de ervaring en weet ik dat een verrassing misschien in eerste instantie minder enthousiast wordt ontvangen, maar mits goed ingeschat des te meer gewaardeerd wordt op de langere termijn. Ook dit jaar heb ik er daarom voor gekozen de populaire cadeautjes aan vrienden en familie over te laten en de duurzamere zelf uit te zoeken. Hieronder zes cadeautips voor de 6e verjaardag.

Stapelcijfers van Educadora

Educatieve cadeautjes zijn wat mij betreft altijd goed, want dat leren leuk kan zijn is een fijne levensles. Nu moet het natuurlijk wel ook echt een leuk cadeau zijn, dus zou ik er in deze categorie zelf voor kiezen iets uit te zoeken dat past bij de natuurlijke interesse van het kind. Mosi was in aanloop naar groep 3 al heel veel bezig met cijfers en rekenen en haalt daar zichtbaar plezier uit. De stapelcijfers zijn dus ook ontzettend in de smaak gevallen. Is jouw kind helemaal geen fan van rekenen, maar wel van schrijven of tekenen? Dan kan een leerzaam cadeau in die hoek misschien beter zijn voor een verjaardag. De stapelcijfers zijn dan natuurlijk nog wel een fijn middel als extra steuntje in de rug mocht je thuis wat extra willen oefenen met cijfers.

Open ended speelgoed van MinMin Copenhagen

Kies je iets uit bij MinMin Copenhagen, dan doe je eigenlijk ook jezelf een cadeau. Een prachtig stuk houten speelgoed en een stimulans in het vrije spel van je kind. Mosi is het inmiddels wel gewend dat hij naast zijn eigen wensen regelmatig houten speelgoed krijgt. Hij weet zich er al jaren heel goed mee te vermaken en ik blijf dat van harte stimuleren. Voor zijn verjaardag kreeg hij een heleboel moois van MinMin Copenhagen waar ook het kleine broertje of zusje al snel mee kan spelen. En als ze allebei ‘te groot’ zijn geworden, dan staat het ook mooi in welke kamer dan ook in huis. Een tijdloos cadeau.

Houten knikkerbaan van Cuboro

Een prachtcadeau van afgelopen december is de houten knikkerbaan van Cuboro. Deze Zwitserse baan blokken geven zoveel variatie en uitdaging. Je kan de baan maken door de zichtbare onderdelen te gebruiken, maar er zit ook nog een heel deel in de blokken verwerkt voor de meer ervaren bouwers. De blokken zijn niet goedkoop, maar wel echt een investering in het spelplezier in huis. We hebben er al ontzettend veel plezier van gehad samen en dat zal nog jaren zo zijn. Er is nog zoveel mee te bouwen.

Spelletjes zoals Coole kikker race, De wilde bende of Uno

Waar ik mijn kind echt blij mee maak is samen een spelletje spelen. Hij geniet daar ontzettend van. Even samen volle aandacht op een spel. Er wordt hier en daar wel eens een beetje vals gespeeld, maar ook dat geeft juist weer grappige gesprekken en dynamiek. Je leert elkaar er lekker mee kennen. Mosi is dol op Uno en Beverbende, maar ook de dierenspellen zoals De wilde bende en Coole Kikker Race komen regelmatig uit de kast. Er zijn veel spellen waar je toch wel een beetje strategisch voor moet nadenken en dat lukt met 6 jaar al best prima. Een goede leeftijd om een spel cadeau te doen dus.

Nieuwe fiets

Zes is blijkbaar ook zo’n leeftijd dat je van alles ontgroeid. Mosi’s Woom fietsje was helaas echt te klein, dus hij heeft nu een Veloretti. De Woom fietsjes waren het afgelopen jaar zo populair dat ze nauwelijks nog te krijgen waren. De volgende maat konden we daarom jammergenoeg niet meer op tijd bestellen. Het fietsen ging namelijk wel echt wat soepeler op de Woom en een beginnende fietser zou ik die fietsen echt nog steeds van harte aanraden. De Veloretti is toch net iets meer voor het oog gemaakt, dan echt ontworpen op de kleinere kinderhandjes bijvoorbeeld en dat merk je. Het was echt even wennen aan de nieuwe fiets, maar dat is gelukt en de fietstochtjes naar groep 3 gaan op een grote jongens fiets.

Museumkaart Kids

Wij gingen al veel met Mosi naar musea toen hij nog overal gratis was en hij heeft ook al meer dan een jaar een eigen Museumkaart. Het leuke is dat dit hem echt tot een kleine museumfanaat heeft gemaakt. In de vakantie mocht hij regelmatig kiezen welk uitstapje we zouden maken en hij koos als eerste voor het Kunstmuseum met de Wonderkamers en wilde de volgende dag alweer terug. Nu moet je zelf ook wel een beetje liefhebber zijn om je kind zo’n cadeau te doen, maar mocht dat zo zijn dan vind ik het echt een heel leuk cadeau. Je geeft een heleboel nieuwe ervaringen, plezier en inzichten.

Op zoek naar tips voor de eerste, tweede of vijfde verjaardag? Die heb ik ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s