Een placemat om mee te spelen en van te eten + printable slangen en ladders

Kinderen en eten, bij de een gaat het vlekkeloos (oke dat vast niet) bij de ander is het een strijd. Wat ik de afgelopen 7 jaar geleerd heb is dat je het maar het best zo leuk en ontspannen mogelijk kan houden. Dat deed ik bij mijn peuter al met bordjes fruit in de leukste vormen en nu heb ik een spelletje voor op zijn placemat gemaakt. Zo kunnen we het gezellig houden aan tafel. En het is nog handig ook, want mijn tafelkleed blijft vrij van ketchup vlekken op de momenten dat ik overstag ga en er weer een hele lading tomatensaus over en naast zijn pasta gaat.  

Slangen en ladders op een placemat

Ik heb het spel slangen en ladders gemaakt voor op zijn placemat. Dat is een simpel spelletje waar je het enkel van geluk moet hebben. Het enige wat we naast het spelbord (de placemat dus) nodig hebben is een dobbelsteen. Als pion kan je ook iets eetbaars gebruiken. Een tomaatje, nootje of snoepje bijvoorbeeld. Ik zet het bestand waarmee ik de placemat heb bedrukt hieronder, dan zou je er ook een placemat mee kunnen maken. Je kan o.a. bij Fotocadeau placemats bestellen. Afdrukken op stevig papier kan natuurlijk ook.

Sla de afbeelding op om te gebruiken voor jouw placemat

Slangen voor op onderzetters

Ik heb hieronder ook wat losse slangen uit het placemat in bestandjes die je kan downloaden staan, want ook voor luxe onderzetters kun je op fotocadeau.nl terecht. Dan kan je bijpassende onderzetters maken mocht je dat leuk vinden voor bij het spel. Je kan in principe elke afbeelding of foto gebruiken om een placemat of onderzetter te maken. Bedenk je wel dat het net wat donkerder uitpakt door het beschermende laagje op de afbeelding. Een donkere afbeelding kan je dus beter eerst iets oplichten voordat je deze upload op de website.

Veel eet- en speelplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s