Greentom Upp ‘re-stroller’

Een kinderwagen in en uit de auto laden is best een klus. Vaak bestaan ze uit twee delen en moet je van alles inklappen voor je de wagen in je kofferbak hebt – als dat al past. Toen Mosi 1 jaar was besloten we daarom om er een wat handzamere buggy bij te zoeken voor de korte tochtjes. Ik wilde er alleen niet te veel op comfort op inleveren, want Mosi was in die periode helemaal niet gek op in de wagen zitten. Voor mezelf was de eis dat hij makkelijk inklapbaar was en met één hand te besturen. Nou ben ik ook gek op mooi design, dus eindigde de zoektocht al heel snel naar Greentom. Tel daar het duurzame karakter van deze wagens bij op en ik was verkocht. Of beter gezegd, de Greentom was gekocht.

Greentom = 100% groen

Echt uniek aan Greentom is dat de wagens 100% groen zijn. Werkelijk alle materialen zijn duurzaam. De bekleding van de Classic is gemaakt van 53 gerecycled PET flessen en het frame van Polypropene. Groeit je familie uit de wagen? Dan zijn deze stoffen weer te recyclen. En daar stopt het nog niet. Er wordt namelijk over de hele wereld geproduceerd, om verzending te beperken en de lokale economie te steunen. Echt 100% groen dus!
Wij zijn pas bij het buggymodel ingestapt, maar je kunt natuurlijk ook direct goed beginnen en de carrycot aanschaffen voor je baby.  Er is keuze uit drie verschillende kleuren frame en tien kleuren bekleding. En ook aan de noodzakelijke, bijpassende accessoires is gedacht; er zijn autostoeladapters, regenhoes, voetenzak, luiertas en shopping bag. Een Nederlands design om trots op te zijn, dat ook niet voor niets dit jaar de best of the best –red dot award heeft ontvangen.

Was het een goede keuze?

Ik heb geen moment spijt gehad van de keuze voor de Greentom. Hij klapt echt heel makkelijk in, is niet zwaar en leg je dus zo in de achterbak. Waar ik aanvankelijk dacht deze wagen vooral voor ‘erbij’ te kopen, doet hij nu echt niet onder voor de kinderwagen. We zijn ermee naar het strand, het bos en de stad geweest. Dit ging allemaal prima. Hij rijdt heel soepel en kan met de grote wielen ook ruiger terrein aan. Ook kan je makkelijker overal tussen manoeuvreren want hij stuurt heerlijk. Heb je en kindje dat snel in slaap valt in de wagen – dat doet die van ons niet – dan was de Upp Classic die wij hebben waarschijnlijk niet zo’n beste keuze. Die kan namelijk niet in volledige ligstand. Gelukkig luistert het team van Greentom erg goed naar de gebruiker en heeft de nieuwste versie wel een volledige ligstand. Geen reden meer om niet voor de Upp Classic te kiezen dus. Grotere boodschappen doe ik ook niet met de Greentom, vanwege het kleine mandje, maar ook daar is een oplossing op gevonden. Bij de nieuwe versie kun je een boodschappentas aanschaffen die je aan het frame kunt bevestigen. Dan hoef je er dus toch niet zelf mee te sjouwen. Eten doet Mosi graag overal en altijd en dat mag hij gerust in zijn kar, want die is simpel af te nemen met een doekje.

 

Een gedachte over “Greentom Upp ‘re-stroller’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s