Review: Warm wollen dekbed van Home of Wool

Wat had ik het koud de afgelopen herfst. Mijn slaapkamer is koel en als het buiten guur is zelfs écht koud. Dat in combinatie met onderbroken nachten vanwege een kleine nachtbraker maakte dat ik op zoek ging naar een alternatief voor mijn oude dekbed van dons. Voor de kinderen kijk ik altijd direct naar wol als het om temperatuurregulatie gaat. Van romper tot slaapzak en onderlegger. Ze slapen wol goed. Nu heb ik na mijn wollen kleding en hoofdkussen ook weer eens iets toegevoegd aan mijn slaapkamer; een heerlijk wollen dekbed van Home of Wool. Ik slaap er nu enkele winterse weken onder en ik ben fan!

Wil jij ook iets wolligs bestellen bij Home of Wool? Met code MAMAMOSI ontvang je 10% korting.

Waarom een wollen dekbed van Home of Wool

Waarom ik voor wol heb gekozen kon je hierboven al even lezen, maar dat is vooral vanwege de uitstekende temperatuur regulerende eigenschappen. Wol houdt je koel en droog als het warm is en warm, maar niet klam als het koud is. Dat is fijn bij kleding, maar ook om onder te slapen. Je brengt veel uren door in bed, dus je kan je slaapomgeving maar beter goed inrichten. Ik heb voor de dikste variant van het op maat gemaakte wollen dekbed van Home of Wool gekozen. Deze heeft drie lagen wolvulling en is geschikt voor slaapkamers met een temperatuur van 15 tot 20 graden. In de winter is het zelfs iets kouder bij mij en een groot deel van het jaar komt het echt niet boven de 20 graden. Deze kan ik bijna altijd gebruiken dus.

Home of Wool heeft ook dunnere varianten dekbedden beschikbaar waar je naar wens touwtjes aan kan laten maken, zo kan je combinaties maken van twee dunnere of een dikker en dun dekbed om in de zomer, lente en herfst met minder wol te slapen van in de winter. Ook kan je zelf kiezen voor de stof om je wollen vulling heen. Dat kan katoen, wol of linnen zijn. Ik heb voor linnen gekozen, vanwege de uitstekende ademende, antibacteriële en hypoallergenic eigenschappen. Wol zou ook top zijn, maar dit is weer een stuk kostbaarder. De maat van het het dekbed kan je bij Home of Wool helemaal zelf bepalen, want het dekbed wordt op vraag gemaakt. Ik heb gewoon voor lits jumeaux gekozen, maar het is natuurlijk perfect voor als je een groot familiebed hebt, een langer bed of in deken voor in een twijfelaar met afwijkende maat wil bestellen. Nu ik er een voor mezelf heb, wil ik eigenlijk ook voor Mosi een wollen dekbed in zijn bed.

Nog even wat voordelen van wol op een rijtje:

  • wol is temperatuur regulerend. Het houdt je warm in de winter en koel in de zomer.
  • wol en lanoline zijn stoten huisstofmijt af en zo is wol dus hypoallergeen
  • wol is zeer ademend materiaal en vocht regulerend; perfect als je snel zweet
  • 100% natuurlijk, zeer duurzaam en stevig

    bekijk de rest van de voordelen van wol

Wennen aan een wollen dekbed

Wol slaapt anders dan dons. Het is zwaarder en iets minder fluffy. Dat vond ik aan het begin even wennen, maar ik vind het nu hartstikke fijn. Mijn dekbed zakt niet meer weg in het hoeslaken, want het heeft een wat vastere vorm. Het is wat zwaarder en dat heeft een rustgevend effect. Een zwaartedeken heb je hierbij niet meer nodig. Het bed is ook wat strakker opgemaakt, want de wollen vulling is veel evenrediger verdeeld dan je bij dons hebt. Dat staat mooi en dat vind ik fijn. Waar ik niet aan hoef te wennen is dat ik het niet meer koud heb. Wat is dat fijn! Wat is dat fijn!
En voor diegene die bij wol aan kriebel denken, dat is dus hierbij dus niet zo he. Dat kan niet eens. De wol zit en in je hoeslaken, en in mijn geval in linnen. Het raakt je houdt niet direct, dus kriebel is onmogelijk. Dit is dus echt perfect voor juist die mensen die wil de voordelen van wol willen, maar niet de eventuele nadelen. Voor de nachtelijke koukleumen en de zweters; wol is de oplossing.

Mijn verlanglijstje bij Home of Wool

Nu ik zo dik tevreden ben met mijn wollen dekbed, durf ik verder te kijken bij Home of Wool. Veel is op maat te bestellen en de mogelijkheden zijn groot. Ik denk dat een wollen hoeslaken nog wel heerlijk zou zijn, zodat het matras direct wat warmer voelt als je in bed stapt. Ook zou ik de overige hoofdkussens in mijn bed nog wel voor wollen kussens willen vervangen. Dat lijkt me vanwege de hypoallergene eigenschappen prettig en mijn ervaring is dat het ook gewoon fijn slaapt. Bovendien kan je de maat zelf bepalen en ik ben op zoek naar twee iets grotere kussens om ook lekker in de rug te kunnen leggen als je rechtop zit. Voor kinderen vind ik het wollen Montessori bed dus fantastisch. Die zou ik graag onder Modi’s hoogslaper leggen, zodat Manu ter zijner tijd bij hem kan slapen als ze dat willen. Dat is eigenlijk bijna een grotere variant van het wollen babynestje, wat er ook erg fijn uitziet voor pasgeborenen. Ik kan nog wel even doorgaan, maar eigenlijk moet je zelf gewoon even een kijkje nemen op Home of Wool. Er is een heleboel fijns. Van baby tot hond, van woonkamer tot keuken. Wol wil je!

Wil jij ook iets wolligs bestellen bij Home of Wool? Met code MAMAMOSI ontvang je 10% korting.

Montessori bed van wol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s