Boekentip: Creative Block kids!

Samen knutselen blijft leuk met kinderen, maar de laatste tijd doen wij dat toch minder dan een jaar geleden. Er zijn andere interesses gegroeid in het kinderhoofdje, maar als we eenmaal aan de slag gaan dan hebben we er wel allebei plezier in. Dat wij het nieuwe boekje Creative Block: Kids! mogen uitproberen komt dan ook als een welkom cadeau. Het boekje van Gemma Lawrence staat vol opdrachten om je te laten experimenteren met creatieve ideeën.

Een leuk en praktisch kunstboek

Eerlijk is eerlijk, ik heb tot nu toe meer inspiratie uit het boekje gehaald dan het kind hier in huis. Bij hem is het vooral belangrijk steeds nieuwe materialen neer te leggen en dan gaat hij wel aan de slag. Daar helpt het boekje mij dan weer bij. Er staan opdrachten in met klei, verf, papier en recepten voor bijvoorbeeld papier- en zoutdeeg. De opdrachten die mij in een bepaalde richting duwen helpen tot nieuwe ideeën komen. Blanco beginnen kan soms heel lastig zijn, maar als je de opdrachten een beetje loslaat of combineert dan kom je toch tot een eigen werk. Zo heb ik van een opdracht met kleurvlakken en dieren van bladeren uiteindelijk een nieuwe illustratie van een uiltje gemaakt met kleurvlakken in de vorm van verschillende bladeren.

Knutselen voor jong en oud

Het boekje staat vol opdrachten die je helpen met een basis voor een nieuw kunstwerk. Een recept voor een zoutdeeg bijvoorbeeld, waar je vervolgens allerhande keukenproducten aan kan toevoegen voor kleur en geur. De instructie voor het tie-dye kleuren van t-shirts vind ik ook handig, want dat heb ik altijd al eens willen doen. Verder staat er andere andere in hoe je met een kartonnen doos een fotocamera maakt, hoe je een bokeh effect creëert, hoe je kan zeefdrukken met een panty en borduurring en hoe je bioplastic kan maken. Genoeg variatie dus om steeds iets te vinden waar je mee op weg kan en echt uitdagend genoeg voor zowel kind als ouder.

Lijkt dit boekje je leuk? Dan is het doeboek Word een supercoole kunstenaar misschien ook iets voor jullie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s