Duurzaam beddengoed voor de kinderkamer van Yumeko

Kleine kinderen brengen meer dan de helft van de dag slapend door. Fijn duurzaam kinderbeddengoed is zeker voor hen dus geen overbodige luxe. Op de babyuitzetlijsten staan vaak meerdere sets babybeddengoed, maar ik kies zelf liever voor minder in aantal en meer kwaliteit dan en kast vol beddengoed. Je kan toch maar op één hoeslakentje tegelijk slapen? Als het vies is, doe ik de was en kan het er dezelfde dag weer om. Hier slapen allebei de jongens nu op fijne duurzame hoeslakens van Yumeko.

Slapen op gezond en duurzaam kinderbeddengoed

Iedereen slaapt graag op zacht beddengoed van hoge kwaliteit, maar voor kinderen is het nog belangrijker dat ze in een schone en gezonde omgeving slapen. Yumeko biedt dat met het 100% biologische katoen, dat nooit in aanraking is geweest met schadelijke chemicaliën. Gegarandeerd door het GOTS label. Het beddengoed wordt gemaakt van textiel van de allerhoogste kwaliteit. En goed voor ieders nachtrust, want het beddengoed van Yumeko wordt niet gemaakt door kinderen aan de andere kant van de wereld. Alle overtreksets en hoeslakens zijn 100% Fairtrade. 

Biologisch katoen satijn, jersey, flanel, Tencel of linnen beddengoed

Voor de jongens heb ik allebei een nieuw duurzaam hoeslakentje om hun matras. Mosi een warm flannellen exemplaar en Manu een zachte jersey variant. Ik had voor allebei nog geen hoeslaken voor hun nieuwe bedden in huis, dus ik heb direct voor exemplaren met de hoge kwaliteit van Yumeko gekozen. Zo gaat het hopelijk nog jaren mee. Alle Yumeko producten zijn gemaakt van de mooiste natuurlijke materialen, door verantwoorde producenten en ketens. Geen fast-fashion trends, maar een permanente bouwen van een permanente collectie van betekenisvolle producten. De collectie is fijn te mixen en matchen, in kleuren en materialen, dus mochten er over een tijdje onder een dekentje geslapen worden in het ledikantje dan kan ik een fijn dekbedovertrek uitzoeken dat prima bij het huidige jersey hoeslakentje past. 

Yumeko jersey hoeslaken ledikant
jersey hoeslaken ledikant
flanellen hoeslaken yumeko
flanel hoeslaken

Favorieten uit de kids collectie van Yumeko

De kindercollectie van Yumeko is net uitgebreid met twee schattige nieuwe prints. Voor Manu heb ik de collectie met geborduurde maantjes op het oog, voor als hij over gaat op een dekbedje met overtrek. Deze set is gemaakt van zacht katoen satijn in een warme witte kleur met okerkleurige maantjes geborduurd in glanzend garen. Ook de bosdieren dekbedovertreksets voor kinderen met vosjes of hertjes zijn super schattig en ook gemaakt van zacht katoen satijn. Voor grotere kinderen vind ik de double faced dekbedovertreksets erg gaaf. Zo heb je met één set toch twee verschillende looks in huis, je hoeft alleen maar je deken om te draaien en het ziet er meteen anders uit. Gemaakt van crispy percal katoen. Het enige probleem is misschien dat ze met deze set niet meer uit bed willen komen. 

Duurzaam geproduceerde kindermatrassen, kussens en dekbedden

Naast het fijne beddengoed is ook de basis te vinden bij Yumeko. Voor een duurzaam geproduceerd kindermatras, kinderkussen en kinderdekbed kan je bij Yumeko terecht. Mosi sliep jaren op een natuurlatex kindermatras van Yumeko en zijn oude junior dekbedje van Tencel™ ligt al in de kast te wachten tot Manu er klaar voor is. De Tencel™ vulling en de zachte katoenen tijk ademen optimaal en reguleren warmte als de beste. Vanaf 3 jaar oud kunnen kindjes onder een dekbedje slapen, dus het duurt nog even, maar dan heeft hij een heerlijk bedje. Gelukkig houden bacteriën en huisstofmijten helemaal niet van het gladde oppervlak van de Tencel™ vezel; hun aanwezigheid is daardoor vrijwel uitgesloten.

Wat zijn jouw favorieten uit de duurzame kindercollectie van Yumeko

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s