Wooninspiratie: raamstickers als duurzame feestdecoratie en anti-inkijk

Stickers; die vond ik vroeger al leuk. Een hele la vol had ik, met vrolijke plaatjes die ik eigenlijk veel te vaak op het vel liet zitten in plaats van er lekker mee te plakken. Nu vind ik stickers nog steeds leuk en dan wel om creatief in te zetten om de boel lekker op te vrolijken. Mijn favoriete sticker is de raamsticker. Groot en het liefst herbruikbaar. Om mee te decoreren en tegen de inkijk. 

Sticker inspiratie voor in huis

Feestdagen op de ramen

De ruiten in huis kan je best makkelijk opfleuren met een set leuke raamstickers. Het liefst kies ik dan door duurzame stickers en ga ik voor een herbruikbare variant. Zo is het gebruik van raamstickers ook ineens heel goed geschikt voor jaarlijks terugkerende dagen waar je het huis voor wil aankleden. Witte sneeuwvlokken in de winter, lentebloemen in het voorjaar en feestletters rond verjaardagen bijvoorbeeld.

Hieronder heb ik een aantal illustraties van abstracte lentebloemen staan, die het goed zouden doen als lentestickers op de ruiten. Leuk voor kinderen om dit eventueel aan te vullen met tekeningen met Kitpas krijtjes.

Anti inkijk patroon

Wij hebben op onze ramen op dit moment nog saai wit anti inkijkfolie, maar dat kan natuurlijk veel leuker. Als je een transparante raamsticker met een mooi patroon in de juiste afmeting bestelt voor jouw ruiten, dan voorkom je ook dat men makkelijk naar binnenkijkt, maar heb je meteen je ruiten voorzien van een fijne print zonder het licht te blokkeren. Ook leuk om zo glas-in-lood na te bootsen op een bovenlicht waar je inkijk bij wil voorkomen.   

Hieronder een aantal patronen in lichte kleuren, die goed zouden kunnen werken op een anti inkijk sticker. 

Ook handig met kinderen: telefoonnummer op sticker

Kinderen houden van stickers en dat helpt bij het gebruik van deze slimme stickers: de sticker met jouw telefoonnummer. Ga je naar een dierentuin, pretpark of start het schooljaar met nieuwe gymspullen en lunchtrommels. Dan is het handig om deze stickers in te zetten. Zo is de kans wat groter dat als je iets verliest, je het ook weer terugkrijgt. Wel zo’n fijn idee. De textielsticker is ideaal voor op kleding en een gewone vinyl sticker is voor de meeste andere materialen goed te gebruiken. Hier is ook een duurzame variant van, namelijk de PVC-vrij wit glans vinyl. Het beste zet je overigens geen naam op de stickers die je kind bij zich draagt, zodat een eventueel persoon met kwaad in zich je kindje niet te makkelijk bij de voornaam kan aanspreken als het verdwaald is en zo vertrouwen kan wekken. Een telefoonnummer is genoeg om jouw verloren spullen terug te krijgen. Bij stickerkoning kan je makkelijk online ontwerpen. Je kan zo binnen een kwartiertje jouw stickers opmaken en bestellen. 

Maak jij ook graag gebruik van stickers? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s