Wooninspiratie: hoe verbind je huis met tuin?

Bijna wekelijks kijk ik een stukje vtwonen Weer verliefd op je huis. Nu zou ik mijn interieur nooit uit handen willen geven, maar het is wel lekkere inspiratie. Zeker de huiskamers die door middel van een tuinkamer of overkapping meer bij de tuin worden betrokken (of is dat nou precies andersom), hebben mij aan het denken gezet. Wij hebben eerst een smal stukje bestrating voor je echt bij de tuin aankomt, en precies daar wil ik dit voorjaar de verbinding tussen huis en tuin beter maken. Hoe pak je dat aan?

Kies voor een tuinkamer of overkapping

Helemaal afgekeken van vtwonen Weer verliefd op je huis dus dit, maar wat ziet zo een aluminium tuinkamer van Verasol er ideaal uit. Het is dat ik die investering bij ons huurhuis niet wil maken, maar anders was dit een serieuze overweging geweest. Een plekje waar je beschut kan zitten als het toch een beetje fris is, waar je mega comfortabele meubels gewoon lekker het hele jaar kan laten staan en je niet winterharde planten gewoon overleven. Dat klinkt ideaal. Het is geen echte verlenging van je woonkamer, want niet geïsoleerd, maar een aluminium serre is wel echt een verlenging van je leefruimte. Ik zie het als een buitenkamer, een plekje met de voordelen van zowel binnen en buiten. Ideaal voor lente en zomer, maar zeker met kinderen ook voor herfst en winter. Want de moddertafel is hier echt het hele jaar in gebruik en toekijken is vanuit zo’n tuinkamer toch een stuk fijner?

Maak de overgang minder opvallend

De tweede tip is eigenlijk heel simpel, maak de overgang tussen huis en tuin minder duidelijk. De deuren staan hier de hele zomer open, maar toch is het me nog niet gelukt de tuin echt bij het huis te betrekken. En de grap is dat dat komt doordat er binnen meer planten staan dan op het eerste stukje tuin. Je kijkt direct tegen de schutting en bestrating aan. Dat ga ik dus aanpakken. Er staat al een rij potten met planten en die ga ik uitbreiden. De groene uitstraling van het laatste en lichtste stukje woonkamer trek ik zo fijntjes door naar het eerste stukje tuin. Is het bij jou buiten juist groener, dan kan je dit trucje natuurlijk gewoon andersom toepassen.
Ga je verbouwen en heb je de kans ook vloer en bestrating op elkaar af te stemmen? Doe dat dan. Een houten vloer binnen kan je optisch laten doorlopen met houten vlonders buiten, of kies binnen en buiten voor een stukje met echt dezelfde tegels. Zeker als je het geluk hebt dat je zo’n geweldige volledig glazen pui kan toevoegen, is dat bijna een must. Dan is de tuin echt een stukje huis en je huis een stukje tuin. Klinkt als een droom, vind je niet? Ik los het deze zomer denk ik maar op met een mooi buitenkleed, waardoor het buiten wat aangekleder is en het verschil kleiner wordt.

Ben je op zoek naar meer tuininspiratie? Bekijk dan ook mijn Pinterestbord met ideeën voor stadstuintjes eens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s