December cadeautip: De Gruffalo adventskalender

Als je nou moet kiezen, tussen een adventskalender met snoepjes of met boekjes, dan is die eerste misschien het lekkerste, maar die laatste toch het allerleukste? Wij tellen dit jaar in ieder geval af met de adventskalender van De Gruffalo en zijn vrienden. Met 24 miniboekjes komen we steeds een stukje dichterbij Kerst en zo ook wat dichterbij de uitgerekende datum van baby broer of zus. Een speciale aftelmaand dus dit jaar, waar we zowel naar de feestelijkheden toeleven als het lieve mini mensje.

Met 24 miniboekjes aftellen tot Kerst

Met de adventskalender van De Gruffalo en zijn vrienden komen alle favoriete prentenboekfiguren van Julia Donaldson en Alex Scheffler langs. De miniboekjes zijn gebaseerd op de populaire prentenboeken De Gruffalo, Stap maar op mijn bezemsteel, De slak en de walvis en nog veel meer. Van 1 tot 24 december is het feest, met steeds een nieuw kleur-, teken-, puzzel- en spelletjesboek of liedjes en versjes om samen te lezen en zingen. De boekjes zitten in losse vakjes met cijfers in een heel groot stevig boek en kan je zo mooi ergens neerzetten. Ik heb vast stiekem wat boekjes bekeken en zie nu al dat vooral de doeboekjes hier een groot succes zullen zijn. Dit soort kleine opdrachtjes vindt Mosi fantastisch. Erg handig zijn deze kleine boekjes ook om mee te nemen naar een kerstdiner of borrel in de december, zodat de kinderen zich lekker kunnen vermaken aan tafel. Met elke dag een nieuw boekje is er dit jaar zeker genoeg te doen voor uren speelplezier!

Nog meer spelen met De Gruffalo

Wij hebben zelf verder alleen De Gruffalo en Het kind van de Gruffalo in huis, maar zijn bijvoorbeeld ook naar het toneelstuk geweest. Dat was een grote hit! Is jouw kind ook dol op De Gruffalo? Dan raad ik het zeker aan daar eens naartoe te gaan. De voorstelling van Meneer Monster komt regelmatig terug in theaters bij jou in de buurt. Verder is het ook leuk om ook eens verder te kijken bij alle verschillende boeken die er zijn rond de verhalen van De Gruffalo. Zo is er Het Gruffalo-kookboek met recepten zoals Gruffalo taart, stekelpannenkoeken en kikkermuffins. Wil je er liever buiten op uit deze winter? Dan is Het Gruffalo winter natuurspeurboek erg leuk. Dit boek daagt je uit zelf op pad te gaan in een spannend woud in de buurt voor een echte natuurspeurtocht. Je leert alles over paddenstoelen en bessen, sporen en bomen, struiken en beestjes. Je maakt er mooie kunstwerken mee en doet buitenspelletjes. Alles om een boswandeling nóg leuker te maken. Als laatste nog een tip voor de kinderen die zelf graag verhalen vertellen; de magneeteditite van De Gruffalo en Het kind van de Gruffalo. Bij deze magneetboekjes zitten 60 magneten met de figuren uit de verhalen waarmee je zelf steeds een nieuwe versie kan bedenken. Je kan er het verhaal mee naspelen, maar ook spelletjes en puzzels doen. Of gewoon lekker vrij spelen met de magneten, want magneten zijn nou eenmaal erg leuk.

Zijn jullie ook gek op De Gruffalo?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s