Even weg in de schoolvakantie? Denk aan recreatiepark de Leistert

Bij kamperen denk ik eigenlijk aan zomer, maar nu ik me aan het oriënteren ben op een vakantie in de herfst komt ook recreatiepark de Leistert weer in me op. Ik schreef er al eens eerder over, want het is in Limburg (mijn favoriete binnenlandse vakantieplek) en lijkt me zeer kindvriendelijk. Het is misschien zelfs wel de nummer één kindercamping in Nederland, al is dat natuurlijk heel persoonlijk. Niet alleen voor fervente kampeerders trouwens, want je kan ook gewoon een comfortabele bungalow huren. Ideaal als het stort en giet, want er zijn van die maanden dat je maar beter gewoon op slecht weer kan rekenen. Dan kan het alleen maar meevallen.

Camping in Nederland met zwembad

Afgelopen zomer zijn wij in België op vakantie geweest. Nu kan ik je vertellen dat de plaats uiteindelijk minder belangrijk was dan of er een zwembad aanwezig was bij het huisje. We waren vijf dagen weg en hebben wel zes keer gezwommen. Zeker met een kind dat net leert zwemmen is het heel fijn even heel veel in het water te kunnen liggen. Nu zit ook dat bij recreatiepark de Leistert wel goed. Op deze camping met zwembad is er namelijk zowel een buitenzwembad als een binnenzwembad. Of je nou lekker in de zomer in het zonnetje buiten wil zwemmen of op een mindere dag het subtropisch klimaat van het binnenzwembad opzoekt, genoeg mogelijkheden voor waterplezier. En dan is er ook nog een waterspeeltuin, strandje, roeivijver, visvijver en waterspeelzone.

Kindvriendelijke vakantieplek in Limburg

Ik zei dit al eerder, maarals je op zoek bent naar een kindvriendelijke vakantieplek in Limburg dan is de Leistert volgens mij wel een aanrader. Naast de zwembaden en tal van waterspeelmogelijkheden, zie ik dat er ook met eten veel rekening is gehouden met de wensen van de jongere eters. Pizza bij Via Verde, patat bij Mr Friet of zelf grillen bij restaurant Grillo. Nu zijn er natuurlijk kinderen die sowieso makkelijk eten, maar ik zit met een kieskeurige eter. Het is erg fijn om te weten dat je het einde van de dag kan afsluiten met een gezellig diner, in plaats van zoeken naar iets wat er wel gegeten wordt. Dat stukje opvoeding doe ik liever thuis. Spelen kan ook gewoon lekker op het park, want weer of geen weer er is altijd een goede speeltuin te vinden zowel binnen als buiten. En dus zelfs een hyperbowling baan. Een baan waarbij de bumpers altijd omhoog staan en onderdeel van het spel zijn. Daar maak je niet alleen kinderen blij mee ;).

Wie weet zitten wij komende vakantie wel in Limburg. Heb jij nog tips in de omgeving?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s