Wooninspiratie: De tuin als verlenging van je huis

In de zomer staan bij ons de deuren naar de tuin bijna altijd open. Het is de verlening van de woonkamer en we leven misschien wel net zoveel buiten als binnen. Buiten eten, spelen en voor de kleinste zelfs slapen. Het leven buiten is zoveel vrijer dan tussen de muren. Nu houdt dat buitenleven over een maand alweer een beetje op. Hoe frisser het wordt en hoe meer het weer zal regenen, hoe meer de deuren dicht gaan en het vrije gevoel verdwijnt. Als ik ooit een koophuis heb, is mijn grote droom een tuinkamer met een grote glazen schuifwand naar een hopelijk fijne groene tuin om zo dat buitengevoel het hele jaar rond te behouden.  

Overkapping of tuinkamer met glazen schuifwand

Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van je huis hoe je de openheid naar de tuin kan en wil creëren. Is de tuin ruim, dan kan je een mooie tuinkamer aanbouwen of een overkapping met glazen schuifwand. Dat is natuurlijk superfijn en bied je de mogelijkheid het hele jaar lekker buiten te zitten uit de wind en uit de regen. Ook zomers zal het je veel dagen veel plezier doen, want als het eigenlijk wat fris is vanwege een buitje of koude wind, dan zit je met zo’n glazen schuifwand toch echt buiten maar wel lekker beschut. Daarbij heb je zo ook direct een fijn plekje om eventueel buiten te kunnen werken, want zonder wind en regen staat je laptop veilig en waaien je papieren ook niet weg. Hoe heerlijk moet dat zijn op die dagen die eigenlijk veel te mooi zijn om de hele dag binnen te zitten werken? Klinkt als een droom van een werkplek toch en je geniet zo ook veel meer van de tuin die juist dan op haar mooist is. Vol in bloei en groener dan ooit.

Minder ruimte? Kies voor grote glazen deuren in de pui

Nu schat ik de kans niet zo groot dat ik ooit in een huis met overkapping of tuinkamer zal wonen. Ik woon graag in de stad en mijn budget is daar helaas niet naar. Toch zal ik er veel voor over hebben het buitengevoel ook bij een kleiner huisje, met een kleiner tuintje, te creëren. Wie weet krijg ik ooit de kans een huis te kopen waar nog het een en ander aan moet gebeuren en wellicht ook wat ruimte is om aan tuinkant voor nieuwe deuren te kiezen. Ik zou dan graag voor zoveel mogelijk glas kiezen en grote deuren die helemaal open kunnen. Dan krijg je toch op een beperkter oppervlak toch ook die voordelen die je hebt met een tuinkamer of overkapping. Je krijgt de kans de tuin en je woonkamer meer naar elkaar toe te brengen en deze leefgedeeltes in elkaar over te laten lopen. Dat lijkt me heel fijn wonen.

Wat is jouw woondroom?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s