Lekker vegetarisch eten van de BBQ

Geen maaltijd lekkerder dan de eerste van het seizoen die buiten gegeten kan worden. Ik hou zo van lange warme avonden. Buiten eten geeft extra smaak. De smaak van avondzon en zomertijd. Met haren nog zout van de zee en voeten vol zand aan de BBQ staan. Dat is toch ultiem genieten. Voor vleeseters is eten van de barbecue een logisch feestje, maar wist je dat er ook echt hele fijne vegetarische opties zijn. Ik zal hieronder wat tips voor fijne vegetarische maaltjes van de buitenkeuken bbq geven. 

Vegetarische hamburgers, kip en worsten

Eigenlijk is het helemaal niet zo lastig meer om Vega opties aan te bieden van de barbecue. Er zijn zoveel vleesvervangers tegenwoordig dat je bij bijna elk vleesgerecht wel een vleesvervanger kan vinden. Hamburgers, kipstukjes en worsten. Mijn favorieten zijn van De Vegetarische Slager. Je maakt ze lekker in een pan, maar ze zijn ook heel geschikt voor de barbecue. Dit is een fijne manier om naast je vlees ook vegetarische opties te maken voor wie dat wil.

Groenten en fruit van de grill

Nu hoef je natuurlijk niet voor het vegetarische equivalent van het standaard barbecue voedsel te kiezen als je vleesloos wil barbecueën. Er zijn namelijk ook een boel groenten qdie het echt heel goed doen op de barbecue. Een aubergine of courgette snij je makkelijk over de lengte en is met wat peper en zout heerlijk van de grill. Ook groene asperges, maiskolven, pompoenstukken, paprika en zelfs wortelen zijn fijn om op de barbecue te bereiden. En wil je een lekker zoet fruitig hapje van de barbecue? Denk dan eens aan stukken ananas of appel met een beetje kaneelsuiker, of perzik, watermeloen en aardbeien. 

Bakken, stoven, roken en slow-cooken van de BBQ

Bij de BBQ denk ik nog vaak aan grillen, maar een barbecue zoals de Big Green Egg doe ik daarmee echt tekort. Daarmee hoef je namelijk helemaal niet te grillen, je kan er ook mee bakken, stoven, roken en slow-cooken. Zo kan je ineens een heleboel gerechten maken in je buitenkeuken en is het niet eens meer nodig op zoek te gaan naar vegetarische opties van de grill. Zo’n kostbare, maar prachtige keramische BBQ is dus ook niet alleen iets voor vleeseters, maar ook juist voor diegene die ook andere gerechten buiten willen maken. Leg er een pizzasteen in en je kan er zelfs de beste pizza in bakken. Voor de veelzijdige kok een ideale barbecue volgens mij.

Wat eet jij het liefst van de BBQ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s