Preloved autostoel? Restyle hem met de autostoelhoes van Koeka! 

De Maxi Cosi is nou echt zo’n ding dat van baby tot baby gaat. Ga je er netjes mee om en is het autostoeltje nooit betrokken geweest bij een ongeluk dan is er geen reden om een nieuwe te verkiezen boven een tweedehands exemplaar. Er komen natuurlijk wel steeds nieuwe snufjes, maar het autostoeltje blijft echt wel meerdere rondes baby goed. Ook ik heb een stoeltje in gebruik van een ander, die ik over een jaar weer net zo netjes wil teruggeven als ik hem heb gekregen. Mijn oplossing daarvoor? Ik heb hem mooi ingepakt met een zachte autostoelhoes van Koeka met een bijpassende omslagdoek tegen de kou. En daarmee is het direct ook even ons ‘eigen’ stoeltje in mijn lievelingskleur; groen. 

De autostoelhoes van Koeka

Ik heb voor de autostoelhoes Antwerp gekozen met de bekende Koeka wafelstof in de kleur Shadow Green. Een perfecte unisex kleur die hierna gewoon met het geleende stoeltje samen doorgegeven kan worden naar de volgende baby. Deze hoes is geschikt voor autostoeltjes 0+ met een driepuntsgordel. Koeka heeft ook hoezen voor autostoelen met een 3/5 puntsgordel. De hoes is van badstof gemaakt en dat maakt het niet alleen extra zacht voor in de winter, maar ook fijn voor in de zomer. De stof neemt zweet op en dat zit lekkerder dan de bekleding van de meeste autostoelen zelf. Ideaal is het dat hoes lekker makkelijk in de was kan. Zo blijft de originele bekleding niet alleen schoon, maar de autostoelhoes dus ook. 

Autostoelhoes Shadow Green met voetenzak
Autostoelhoes met omslagdoek in Shadow Green

Ideaal voor winterbabies: een voetenzak of omslagdoek in de autostoel

Een pasgeboren baby comfortabel vervoeren in de winter vergt iets meer aankleding dan in de zomer. Een los dekentje over je baby leggen kan natuurlijk, maar ik vond het wel fijn om iets te hebben wat niet zo snel van de autostoel af valt. Dan kan je bij Koeka kiezen uit heerlijke warme voetenzakken, maar ook uit een omslagdoek. Ik heb voor het laatste gekozen, met oog op de flexibiliteit die je daarmee hebt. De Koeka wafel omslagdoek met capuchon is met badstof gevoerd en gebruik je om je baby lekker in te wikkelen. Dat kan tijdens het voeden zijn, na het badje of op het consultatiebureau, maar vanwege de opening in de doek kan je hem ook gebruiken in de auto- of wipstoel. Je kan hem zo dus ook fijn gebruiken voor onderweg. Hiermee houd je je kindje eerst lekker warm in de autostoel en ter plaatste kan je hem uit de stoel halen en gebruiken tijdens het voeden. Dan sleep je niet onnodig met extra dekentjes. Ook handig vind ik het dat je de omslagdoek makkelijk even openvouwt of juist afsluit. In de winter ga je met de autostoel regelmatig van binnen naar buiten en hiermee kan je binnen de omslagdoek even van je kindje vouwen en buiten juist weer lekker inpakken. 

Benieuwd hoe dat nou werkt met zo’n omslagdoek in de autostoel? Je ziet het in deze video.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s