Twee nieuwe poepspelletjes voor als het schijtweer is

Regen, regen en nog meer regen. Het leek de afgelopen weken wel of de zonnige dagen op een hand te tellen waren. En wat doe je dan? We kijken een filmpje, knutselen wat of trekken de spelletjeskast open. Dat wij regelmatig de kans krijgen nieuwe spelletjes uit te proberen komt me tijdens deze regenachtige dagen dus ook helemaal niet slecht uit en Mosi is er ook erg blij mee. Onze nieuwste aanwinsten zijn twee spelletjes die kinderen over poep leren: Poep bingo en het kaartspel Poephelden.

Dierenpoep matchen met Poep bingo

Wist je dat wombats vierkantjes poepen en pinguïns poep spuiten in de kleur die bepaald wordt door wat ze hebben gegeten? Dit en meer leer je tijdens het spelen van Poep bingo. Aan de ene kant is het een simpel bingo spel met illustraties van dieren en hun poep, maar er komt ook een informatief boekje bij waar van alles in staat over dieren en hun poep. Welke kak hoort bij mieren, vleermuizen, beren, kevers, katten, koeien, olifanten, paarden, muizen, pinguïns, panda’s, neushoorns, slakken en gieren? Een aantal zal je wel herkennen, maar van andere keutels zal je verbaasd zijn. Bingo is bij ons thuis hit, want iedereen heeft gelijke kans op winnen. Het is een kansspel, waarbij goed opletten eigenlijk het enige strategische is wat je kan doen. De Poep bingo is een welkome en hilarische variant naast de de Jungle bingo die we al een tijd spelen.

Lachen met kaartspel Poephelden

Echt helemaal nieuw voor ons is het spel Poephelden. Mosi is dol op kaartspelletjes, dus deze wil hij sinds het spel binnen is dan ook regelmatig spelen. Wij weten inmiddels dus precies wat Poeperman, Blink, Plee-fee en Toverscheet kunnen. Er is een makkelijke en moeilijke variant van het spel, maar wij twee zijn nog even simpel begonnen. Zo is het leuk genoeg en maakt leeftijd nog niet veel uit in het verloop van het spel. Doel van het spel is dat je poepstapel zo min mogelijk kaarten heeft aan het einde van het spel. Met de speciale kaarten kan je kaarten van jouw poepstapel dumpen bij een andere speler. Verder is het ook een kwestie van het geluk, want je kan steeds kaarten wegleggen als de kleur of het plaatje hetzelfde is als de vorige kaart. Alleen de namen van de speciale kaarten en de poepstapel maken het al dat er veel gelachen wordt tijdens het spelen. Hier vliegen de scheetgeluiden om mijn oren en er gaat zeker wat meer poep-en-pieshumor over tafel. Bezint eer ge begint zou ik dus zeggen en speel dit spelletje liever na dan voor het eten ;).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s