Wooninspiratie: doe iets met je deuren, van steellook tot deurschildering

Na jaren huizen bezichtigen en zes jaar wonen in een huis waar geen deur hetzelfde is heb ik een sterke mening over deuren gekregen. De ene deur is de andere gewoon niet en het effect van een lelijke deur op een mooi interieur is groots. De deur is de entree tot je ruimte en bepaalt zo je eerste indruk van de plek waar je binnenloopt. Ben je niet tevreden met je deuren? Doe er dan iets mee, het maakt een groot verschil in je woonplezier.

Wat ik zelf heb gedaan; een deurschilderij

Ik heb vorig jaar mijn hele slaapkamer onder handen genomen. Een nieuw bed, nieuwe kleuren op de meuren, luxe behang op de wand en geweldige bamboo raambekleding. Wat overbleef na deze make over is een lelijke, witte deur. Op de een of andere manier is de deur bij kamers tot nu bij mij een vaak vergeten stukje interieur geweest, maar bij de slaapkamer heb ik daar verandering in gemaakt. Die deur moest mee in het totaalplaatje. Zo heb ik uiteindelijk de oude witte deur gewoon met restjes muurverf een kleur gegeven en ben ik daarna losgegaan met een schildering van een palmboom op het paneel. De doorn in het oog is hiermee bijna dé eyecatcher van de kamer geworden. Ik ben daar nog altijd erg blij mee. Het is nu echt helemaal af.

Wat ik zou willen doen; steellook deuren in huis

Helemaal hip natuurlijk, de steellook deur in huis. Samen met het keukeneiland en de visgraat parketvloer in mening verbouwd huis te vinden. Maar dat heeft een goede reden. Het zijn fijne luchtige deuren met veel glas, waardoor je ruimtes wel kan afsluiten maar tegelijk verbonden houdt. Ideaal als je een ruimtelijk effect wil creëren. Heb je een grote woonkamer, die je eigenlijk wel in een woon en eetgedeelte zou willen indelen, dan zou je aan een op maat gemaakte steellook binnendeur kunnen denken. Lijkt mij ideaal om zo kinderen achter de tv te kunnen zetten, maar zelf in rust een gesprek te kunnen voeren aan tafel. Je ziet elkaar wel, maar houdt storend geluid voor elkaar gescheiden. Ideaal toch! 

Het verschil tussen een steellook en stalen deur

Een stalen deur wordt van staal gemaakt en een steellook deur van aluminium. Het eerste voordeel daarvan is dat een steellook deur een stuk betaalbaarder is. Staal is ten opzichte van aluminium erg duur materiaal en heeft veel bewerkingen nodig. Aluminium is daarbij een stuk minder zwaar, duurzamer en oogt hetzelfde als staal. Alle deuren die je van staal kan maken, zijn in principe ook van aluminium met steellook te maken. Enkele deuren, scharnierdeuren, dubbele deuren, pivot- of taatsdeuren en binnenwanden.

Welke deur in huis zou jij wel onder handen willen nemen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s