Sunny Exodus: duurzame en educatieve baby-en kinderproducten van Moeder Natuur

Webshops met eerlijke en duurzame producten, die hebben bij mij een streepje voor. Sunny Exodus is daar een van, het is een webshop met een heel persoonlijk, maar universeel doel. Een mooiere wereld achterlaten en dan vooral in de sociale zin. Het assortiment staat symbool voor dit nobele doel. Van Mozes mand tot broccoli muziekdoos, iets goeds en moois vind je bij Sunny Exodus

Speelgoed van o.a. MyuM en Green Toys 

Ik schreef jaren geleden al eens over Myum en ik vind het nog net zo leuk. Voor de baby ligt er met dank aan Sunny Exodus al een broccoli muziekdoos met lief deuntje klaar, maar er is nog zoveel meer leuks van dit merk. Annie, de gehaakte rammelaar in de vorm van een prei bijvoorbeeld of Debbie de trillende rammelaar in de vorm van een bij. Ze zien er niet alleen leuk uit, maar zorgen ook dat kindjes al vroeg kennis maken met groenten (in hun eigen vorm) en de vriendjes uit de moestuin. En het fijne is dat dit speelgoed na de babyleeftijd gewoon door kan naar de speelgoedkeuken. Gaat lekker lang mee dus. Heel leuk en leerzaam zijn ook de omkeerbare groenten; Justin die van bloem in tomaat kan veranderen, Nicky die transformeert van bloem naar groene appel, Tina de aarbei/bloem en Steffi citroen en bloem. Het speelgoed van MyuM zal ook als kraamcadeau goed in de smaak vallen, zeker bij koks en moestuinliefhebbers. De kersverse baby zal er nog lang plezier aan hebben.  

Green Toys is ook een favoriet hier. De grote jongen is het bijna ontgroeid, maar er zal wel weer wat in huis komen de komende jaren. De grote rode brandweerauto hebben wij inmiddels doorgegeven, maar er is jaren heel veel mee gespeeld. Het is een fijne stevige auto gemaakt van 100% gerecyclede plastic melkflessen. Bij Green Toys is niet alleen het duurzame karakter fijn, maar ook het design altijd erg uitnodigend. De ronde vormen, goede kleuren en het zichtbaar stevige materiaal. De gieter met tuingereedschap zie ik hier dus ook wel staan, want het voordeel van plastic (het liefst gerecycled dan dus wel) is dat het niet zal roesten of rotten. Daar speel je jaren heel fijn mee. 

Tassen, een koffertje en een Mozes mand

Ga je op reis, ver of dichtbij? Dan heb je natuurlijk wel iets nodig om je spulletjes in mee te nemen. Sunny Exodus heeft daar moois voor verzameld in de categorie Op reis. De Mozes mand staat bij ons al klaar voor de kleine telg in december. Het kan ook eigenlijk niet ontbreken bij een kindje met een uitgerekende datum net na Kerst. Het mandje wordt met de hand gevlochten van oude palmbladeren in Marokko en staat nu al te pronken in huis. Het past precies bij onze inrichting vol planten en aardse tonen. De kat zal het mandje warmhouden tot december, want die lag er direct al in. Weten we ook vast van wie het mandje is na de eerste maanden met de baby. Ik moet alleen nog op zoek naar een matrasje en wat beddengoed en dan staat het veilige nestje klaar. Daar kan je overigens ook voor bij Sunny Exodus zijn. Het slaapzakje van biologisch katoen en een deken van biologisch dubbelgaas katoen maken het mandje bijna helemaal af. Nog zo’n 100 nachtjes en het mandje kan hier echt gebruikt worden. 

Wil je meer weten over de missie van Sunny Exodus? Lees dan ook de blogs op de website eens. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s