Tripp Trapp vanaf de eerste dag 

Een tweede kind brengt wijsheid met zich mee in je keuze voor babyspullen heb ik gemerkt. Ik ben een stuk realistischer in wat ik wel en niet echt nodig heb vanaf dag één. Bij veel wacht ik eerst even af, zodat ik kan kijken waar het kindje behoefte aan heeft. Bij Mosi stond er bijvoorbeeld maanden een box, die uiteindelijk slechts een enkele keer gebruikt is. Dat ga ik dus nog even niet doen. Maar er is ook iets waarvan ik het gebruik met Mosi al heb kunnen testen. De Tripp Trapp kinderstoel van Stokke. Met nog 100 dagen te gaan, staan er nu dus al twee aan tafel. Er is een zonnebloem geel exemplaar voor de baby bijgekomen en daar word ik maar wat vrolijk van. Met newbornset, dus hij zal vanaf dag één gebruikt kunnen worden. 

Kinderstoel vanaf dag één met de newborn set

Met twee kinderen in huis, is een veilig plekje om een baby weg te kunnen leggen misschien nog wel belangrijker dan met één. Die box komt er voorlopig niet meer, dus een hoge stoel met riempjes en vermaak lijkt mij dan ideaal. Laat ik dat nou net gevonden hebben in de newborn set van de Stokke Tripp Trapp. Over het werkelijke gebruik kan ik over een half jaartje meer vertellen, maar ik zie ons al aan tafel zitten inclusief baby op gelijke hoogte. Waar Mosi pas in zijn kinderstoel kon toen hij zelfstandig kon zitten, kan de baby meteen aanschuiven. Dat lijkt me heel gezellig. En moet ik even weglopen, dan kan dat dus want het tuigje houdt de baby veilig en de speelboog zorgt hopelijk voor voldoende vermaak. Groot pluspunt van zo’n hoge stoel is ook dat de kat niet ongemerkt kan komen snuffelen. Hoe hij op een baby gaat reageren weet ik nog niet, maar ik kies toch graag het zekere voor het onzekere. 

Doorgroeien met de baby set

Dat deze stoel nog jaren in huis blijft kan ik wel met zekerheid zeggen. De stoel van Mosi bevalt ontzettend goed en met zijn 6 jaar is het jaren zijn vaste plek aan tafel. De baby zal van newborn set zo rond de 6 maanden naar baby set gaan. Dan begint het echte mee-eten aan tafel natuurlijk ook pas echt, maar met een kussentje erbij is het ook gewoon een fijne plek om even samen op een stoel te kunnen zitten en mee te doen met het familieleven. Drinken we een kopje twee, dan schuif de baby ook gewoon aan. De baby set is er in dezelfde kleur geel ‘Sunflower Yellow’ als de stoel, maar mocht het nou een meisje zijn dan zie ik het ook wel voor me om juist ‘Serene Pink’ toe te voegen aan de zonnige gele stoel. Dan is het toch net een toetje? Ook met de kussentjes kan je de stoel eigen maken, want er is een hoop keuze. 

Nog jaren plezier van de Tripp Trapp

De eerste kinderstoel van Mosi was hij na 3 jaar echt ontgroeit en toen zijn we overgestapt op de Tripp Trapp. Dat het eigenlijk mijn keuze had moeten zijn vanaf dag 1 wist ik toen nog niet, maar nu gelukkig wel. Naast dat het duurzaam en handig is om voor een stoel te kiezen die met je kindje meegroeit, is het ook heel leuk. De vele herinnering die je maakt aan tafel, hangen ook een beetje aan dat wat die herinnering voor je kan opwekken. Dat kan dus ook echt een stoel zijn. En omdat je de Tripp Trapp ook als volwassene kan gebruiken, is het misschien wel zo’n item waar je je kleinkinderen later nog in ziet zitten. De kwaliteit is er in ieder geval wel naar om nog jaren na de kindertijd aan tafel te staan. En doe je het niet voor het zitten? Dan is het dus ook een heel handig trapje. Ik geef de hoge planten water met behulp van de Tripp Trapp. Multifunctioneel stoeltje dus. 

Ik zal over zo’n half jaar mijn eigen ervaringen met de Tripp Trapp voor babies nog toevoegen aan deze blog, maar dat er een tweede in huis is gekomen is in ieder geval het bewijs dat ik dik tevreden met de Tripp Trapp voor wat oudere kinderen. 

3 gedachtes over “Tripp Trapp vanaf de eerste dag 

  1. Hier ook met tweede kindje zoveel bewuster bezig met wat wel en niet nodig is. Een tweede triptrap moet nog worden aangeschaft, maar gaan eerst even verhuizen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s