Zeven mooie speelkleden voor baby & kind

Nu er een kleine bij komt in december, komen er ook weer wat veranderingen in interieur. We hebben al een hoop mooie kleden in huis, maar voor een kind van 6 let je toch net op andere dingen dan voor een baby. Maar er zijn ook heus kleden die voor klein en wat groter heel fijn zijn in huis. Hieronder daarom een selectie mooie speelkleden die je goed van baby tot kind kan gebruiken. Allemaal te vinden bij My Little Carpet, waar je sowieso een hele hoop van mijn favoriete kleden wel kan vinden. Zo ook onze zéér geliefde Monstera kleden van Lorena Canals en de mooie matten van Toddlekind.

Speelkleed Leaf van Toddlekind

Het eerste nieuwe baby item in huis was dit speelkleed in de vorm van een blad van Toddlekind. Wij hebben de kleur sand castle en het kleedje is zowel door kind als kat al goedgekeurd. Deze is heel handig omdat je hem zo opvouwt en weg kan leggen. Hij is ligt dus je neemt het ook zo mee. En hij is zo mooi dat hij al een maanden op bed siert te wachten tot er een baby op kan liggen. Prima accessoire in een volwassen interieur, dus zeker lang na de babytijd komt dit speelkleedje nog van pas. Fan ben ik sowieso van de kleuren van deze serie kleden. Ik zie ook Tan of Sea Shell nog wel bij ons in huis terug. Los of in combinatie met elkaar, want van deze lieve kleedjes kan je er heus meerdere naast elkaar kwijt.

OYOY vloerkleed The World

Een andere favoriet, die ik ooit kocht voor Mosi’s eerste verjaardag, is het vloerkleed The World van OYOY. Dit ronde kleedje past heel leuk ter decoratie in een kleine babykamer, maar is later fantastisch om mee te spelen. Dit kleedje heeft zowel in de peuterkamer gelegen als in de woonkamer en is veel gebruikt in combinatie met houten dieren. Waarom ik het ooit weg heb gedaan is me eigenlijk een raadsel. Ik geef veranderdrang maar de schuld, want uitgekeken ben ik er niet op en eigenlijk zou ik hem zo weer in huis halen. Naast de katoenen wereldbol is er trouwens ook een zachtere wollen versie van dit kleedje.

Speelkleden uit de Eco-Velvet collectie van Nobodinoz

Nu een lieveling die we nooit in huis hebben gehad. De ronde en rechthoekige speelkleden uit de eco-velvet collectie van Nobodinoz. Ik ben dol op velvet, vanwege de luxe uitstraling en het hoge knuffelgehalte. De kleuren van Nobodinoz maken het helemaal af. Jungle green, Farniente yellow en Bloom pink is een combinatie naar mijn hart. Dat leg ik wel in de woonkamer hoor. En het leuke van deze lijn van Nobodinoz is dat je zo een hele hoek kan inrichten met deze kleuren. Er zijn ronde en rechthoekige speelmatrassen, maar ook diverse kussens in de vorm van sterren, de maan of een blad. En er is een regenboogje voor wat instant happiness.

Nobodinoz Eco Velvet lijn

Path of Nature van Lorena Canals

Dat ik groot fan ben van de wasbare vloerkleden van Lorena Canals is een geheim. Met een kat en kind in huis is het heerlijk om een vloerkleed af en toe gewoon even in de wasmachine te donderen. Geen zorgen om vlekken, stof of haren. Nu heeft dit fijne merk dus ook een wasbare vloerkleed met grappige extra’s om de kleine handjes te prikkelen tot spel. Het zit vol fantasierijke details dat de texturen uit het bos nabootsen. En het kleed komt samen met een opbergtas en knuffelpaardje. Zo kan het kleed dus makkelijk mee en kunnen de kinderen overal op avontuur. Het mooie van dit kleed is dat het vanwege het neutrale kleurgebruik en de vrij abstracte nabootsing van het bos ook gewoon in een volwassen interieur past. Ik zet hem vast boven aan mijn wishlist. Met Lorena Canals ben ik nog nooit de mist in gegaan.

Path of Nature van Lorena Canals

Klavertjes van het Deense That’s Mine

Als je net als ik dol bent op de monstera kleden van Lorena Canals, dan zijn deze klavers van That’s Mine misschien ook wel wat voor jou. Ze hebben de vorm van een klavertje vier, zijn er in het groen en zand, en kunnen in de was! Leuk, leuk, leuk! Natuurlijke vormen zoals bladeren doen het bij mij altijd goed en deze gelukskleedjes vallen dus ook erg in de smaak. Een mooie eye-catcher in de baby of kinderkamer en een zacht afgebakend plekje om te spelen. En komt hij niet meer van pas in de kinderkamer? Dan kan dit kleedje vanwege de wasbaarheid dus ook heel goed in de badkamer. Dat is nog eens handig en duurzaam.

klavertje van That’s Mine

Speelkleed en opbergzak van Play & Go

Heul handig zijn de speelkleden van Play & Go. Ik zou deze niet snel kiezen om permanent in een kamertje te leggen, of gebruiken om zachter op te spelen, maar het is wel heel fijn om even snel een speelplekje mee te creëren en ook weer op te ruimen. De zakken zijn er in veel verschillende prints en zijn naast kleed dus ook te gebruiken als opbergzak. Dat komt mooi van pas als je een heleboel uitgestrooide blokjes Lego even snel weg wil werken. Er zijn een heleboel varianten, ook met een autoweg of treinbaan bijvoorbeeld. Dat is meteen een mooie ondergrond voor het spel.

Dierenvermomming en kleed van Wild & Soft

Ik hou erg van verkleden en wij hebben dus ook een verkleedmand. De dierenvermomming / kleedjes van Wild & Soft zijn daarom de afsluiter van deze speelkleden lijst. Geen kleed om op te spelen, maar een kleed om mee te spelen dus. Al zien ze er mega zacht uit en eigenlijk dus ook ideaal om lekker op te liggen. Van eenhoorn tot kreeft en van pandabeer tot haai. Er zit van alles tussen. Laat het verkleedfeest maar beginnen!

Wild & Soft roze eenhoorn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s