Wooninspiratie: unieke accessoires van Authentic Models

Mosi heeft nu een aantal maanden het zonnestelsel van Authentic Models boven zijn hoofd hangen. Een prachtige mobiel, waar je zowel als kind als volwassene niet op uitgekeken raakt. Bedenk je dat wij op één van die bollen wonen en je voelt je ineens heel klein. We zijn ook maar onderdeel van een veel groter geheel, al besef je je dat zo midden op de dag maar nauwelijks. Heel blij ben ik dus nog steeds met deze aanvulling in de kinderkamer, maar wist je dat de makers van deze mooie mobiel nog veel meer unieke stukken in de collectie hebben? Ik zal hieronder ter inspiratie eens wat uitlichten.

De mooiste mobielen

Ik kan niet anders dan starten met de mooie mobielen. Niet alleen het zonnestelsel is ontzettend gaaf. Er is veel meer. Er zijn verschillende mobielen met gekleurde luchtballonnen, die ook weer mooi combineren met de losse luchtballonnen. Schattig met een Maileg muisje in het mandje op de kinderkamer , of ergens anders in huis als symbool van vrijheid of herinnering aan een eigen ballonvaart. Ook de stalen gekleurde vliegtuigjes zijn cool. Zijn jonge kinderen niet vaak gefascineerd door vliegtuigen? Dan zullen ze hier toch hartstikke blij van worden. Voor de iets oudere vliegfanaten is de historische mobiel met wereldbol uit 1920 een topper. De houten vliegtuigen; Lockheed Winnie Mae, Pan Am China Clipper en de Douglas DC3 maken het plaatje compleet.

Gouden oude spelletjes

Bij mijn oma op de salontafel stond een solitaire set. Alle kleinkinderen en de ouders speelden hiermee. Het was zo aanlokkelijk op tafel, dat er spel na spel mee gespeeld werd. Dit Franse spelletje komt hoe dan ook ooit ook bij ons op tafel. Om de oude herinneringen op te halen en nieuwe te maken. Een van de spellen van Authentic Models zou het uiteindelijk wel eens kunnen worden, want die mooie knikkers zou ik wel door mijn handen willen laten gaan. Ook de klassiekers zo als het Venetiaanse Tic-Tac-Toe en de set dobbelstenen kunnen zo’n plek op tafel veroveren.

Wereldbollen in alle kleuren

Hoe ouder het kind wordt, hoe bewuster van de wereld om zich heen. In Mosi’s kamer hangt een wereldkaart aan de muur, maar een bol geeft nog veel beter weer hoe de wereld er in geheel uitziet. Authentic Models heeft de oudere exemplaren in de collectie; vijf eeuwen aan ontwikkeling binnen de aardbollen. Je kan de vroegste overtuigingen van hoe de aarde eruit ziet in huis halen, of diegene wat verder in de lijn. Super leuk voor de ontdekkers en een herinnering aan hoe de kennis van de wereld steeds groter is geworden. Mooi in een interieur met vintage invloeden, maar ook in een strak modern interieur past een wereldbol goed. Mijn favoriet is de kleurige Weber Costello globe, wat direct de meeste recente versie in de collectie is.

Ben je bezig met een kinderkamer met vliegtuigen, auto’s of boten? Ook dan zou je een perfecte eyecatcher kunnen vinden bij Authentic Models. Een propeller aan de muur, een kastje in de vorm van een scheepsromp of een klassiek autootje voor op een plank. Je vindt er tijdloze accessoires voor liefhebbers van voertuigen van alle leeftijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s