Wooninspiratie: mijn ideale keuken

Eindeloos dromen kan ik, want een concreet plan kan ik nog niet maken. Hoe ziet mijn ideale keuken eruit? Roze, groen, ruimtelijk. Dat is waar ik nu aan denk. Echt wordt het natuurlijk pas als je weet in welke ruimte en in welk huis die keuken dan mag komen, maar voorlopig kan ik nog alle kanten op dromen. Ik neem je mee in mijn keukenidealen.

Helemaal nieuw

Als ik helemaal vanaf nul zou mogen beginnen, dan kijk ik eerst tussen de luxe keukens. Daar kijk ik naar wat ik belangrijk vind in een keuken. Het zal zeker niet direct haalbaar zijn om voor de grootste luxe te gaan, maar ik kies wel liever voor tijdloze, luxe materialen die lang meegaan, dan na een paar jaar weer aan vervanging toe zijn. Een kookeiland lijkt me een fantastische manier om de keuken bij bijvoorbeeld de eetkamer te betrekken en tijdens het koken contact te houden met de rest van de mensen in huis. En zeker in die opstelling, waarbij de keuken onderdeel is van eet- en misschien ook woonkamer, is het fijn als het kwaliteit uitstraalt en je net die extra’s hebt die zorgen voor een opgeruimde look.

keukeneiland richting de kamer

Een exclusieve keuken op maat

Nu ik toch op de luxe keuken tour ben, is het ook fijn om te lezen dat exclusieve keukens helemaal op maat gemaakt kunnen worden. Ik hecht vooral waarde aan een basis van hoge kwaliteit; het aanrechtblad, een mooie wasbak en de kastjes bijvoorbeeld. Luxe snufjes zoals een Quooker, wijnklimaatkast of warmhoudlade zou ik juist weer een stuk lager op mijn lijstje hebben. Niet dat ik het niet zou waarderen als er direct heet water uit de kraan komt hoor, maar als ik in het kader van budget iets zou moeten afstrepen gaat het bij mij al snel van de apparatuur af. Als je de luxe nog niet gewend bent, dan mis je het ook niet. Maar ik kan me voorstellen dat je als je het eenmaal hebt, je ook niet meer zonder wil.

Voor welke look zou ik gaan?

Zo min mogelijk bovenkastjes, het liefst geen afzuiger in de lucht en greeploze kasten. Nu is het verder echt afhankelijk van het huis waarin de keuken zou staan, maar als ik zo een beetje rondkijk dan kies ik graag voor een warme uitstraling. Walnoothout, een wat donkerder keukenblad en gekleurde groene, gele of roze tegeltjes om het geheel wat op te fleuren. Een inductiekookplaat die op gaat in het bij voorkeur granieten werkblad creëert ruimtelijkheid waar ik ook erg op gesteld ben. Ik neus nog even rond en droom verder. Er is zoveel moois. Weet jij al wat je wil?

Op zoek naar meer visuele inspiratie? Bekijk dan ook mijn keukenbord op Pinterest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s