Wooninspiratie: drie makkelijke IKEA hacks – handgreepjes, frontjes en bankhoezen

IKEA, bijna iedereen heeft er wel wat van in huis. Maar hoe maak je jouw Zweedse meubels nou net iets persoonlijker? Dat kan bijvoorbeeld met de onderstaande drie tips om jouw IKEA stukken op te pimpen; van bankhoes tot handgreep.

Leren handgreepjes op bijvoorbeeld het IKEA IVAR kastje

Het lage kastje uit de IVAR serie is de laatste jaren behoorlijk populair geworden. Ook hier in huis staan er twee in de slaapkamer. De twee kastjes samen zijn mijn kledingkast. Dat vind ik fijn, want zo kan ik er van alles opzetten en ben ik dus niet een groot stuk kamer kwijt aan kastruimte. Maar hoe maak je zo’n veel geziene kastje nou wat persoonlijker? Je kan het onbehandelde hout een kleurtje geven natuurlijk, maar ook leren handgrepen kunnen een persoonlijke touch geven aan het neutrale kastje. En als je boven de lage kastjes dan op een open manier toch wat in de hoogte wil werken, kan je dat perfect combineren met een leren plankdrager met daarin een plank van hetzelfde onbehandelde grenenhout als de IVAR.

Een roze corduroy hoes voor de standaard Söderhamn bank

Bij IKEA banken is de keuze wat hoezen betreft mij net wat te beperkt. We hebben een nu een aardse gelige Söderhamn bank, maar eigenlijk zou ik liever lekker roze of donkergroen hebben. Gelukkig kan dat tegenwoordig allemaal gewoon. Er zijn verschillende shops die voor de verschillende modellen IKEA banken de mooiste en meest uiteenlopende hoezen verkopen. Verschillende kleuren en stoffen. Daar vind je echt voor ieder wat wils. Ben je ook op zoek naar een echt mooie hoes voor je IKEA bank? Kijk dan eens bij BEMZ design, Norsemaison of Soferia. Die bank hoef je echt nog niet in te ruilen, een nieuwe hoes is voldoende om een hele nieuwe look te creëren.

Bemz design Söderhamn hoes

Jouw persoonlijke PAX

Ga je voor een bestseller als de PAX garderobe kast? Verkijk je ook dan niet op de keuze buiten IKEA om. De basis haal je lekker in het blauw gele woonwarenhuis, maar de afwerking kan ook echt ergens anders. Waar je net wat meer keuze hebt om het eigen te maken. Met een klein rondje Google kwam ik op o.a. Noremax en Frontz, maar er is meer te vinden. Maak je zoekopdracht iets specifieker naar je eigen woonwensen en er moet heus goed resultaat naar boven komen. Ook voor de kasten uit de METOD en BESTA serie is er overigens genoeg te vinden. De welbekende kasten buiten de slaapkamer kan je dus ook aan een make-over onderwerpen. Hoe fijn als je eigenlijk op je meubels bent uitgekeken en je met een nieuw frontje toch weer helemaal blij kan zijn met die jarenoude kast. En ook nog eens stuk duurzamer dan het aanschaffen van een nieuwe kast.

Welk IKEA meubel zou jij graag onder handen willen nemen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s