Wooninspiratie: drie DIY’s voor de tuin

Het hele jaar door doe ik overal in huis kleine klusjes. Een muurschildering hier, een wandkastje daar. Lekker blijven veranderen en opknappen is mijn devies. Nu in de lente trek ik die gedachte graag door naar de tuin en ik heb al een lijstje DIY’s verzameld om straks in het zonnetje buiten uit te voeren. Hou jij ook van doe-het-zelven?

DIY kiezelvloer mozaïek

Ons terras van stoeptegels is niet bepaald gezellig en daar moet maar eens verandering in komen. Met een rondje Pinteresten stuitte ik op de DIY kiezelvloer. Een stenenpad met patronen van keien of kiezels zoals je dat op pleintjes in Spanje ziet. Wat heb je nodig? Cement, een stuk plastic en een zak stenen in verschillende kleuren. Ik ben nog naarstig op zoek naar een zak mooie ronde gelijkwaardige stenen in verschillende kleuren, dus tips zijn welkom. Dan kan ik mijn kiezelstraatje gaan leggen deze zomer en voelt het hopelijk een beetje alsof we langs de mediterrane zee zitten.  

DIY moddertafel

Ook gevonden op Pinterest en hoog op het DIY lijstje: een moddertafel. Al jaren ligt de tuin vol losse bakken zand, modder en water. Dat kan beter. Er moet een moddertafel komen. Een plekje waar lekker geklooid en vies gedaan kan worden. Het model ben ik nog niet uit, maar ik denk dat ik er één van oude pallets wil maken. Dat ziet er wel stoer uit. Wil je ook aan de slag? Mud Kitchen intypen op Pinterest maar en de inspiratie komt je tegemoet.

Geen zin om te klussen? Deze moddertafel van Plum Play kan je gewoon bestellen 🙂

DIY rekje voor klimplanten

Dol ben ik op klimplanten, maar op mijn niet zo favoriete klimop na komen de meeste niet ver zonder dat je ze begeleidt met een klimrekje. De meeste van die rekjes zien er alleen niet zo leuk uit op het moment dat de plant er nog niet langs geklommen is. Het rekje wat ik ga maken is gemaakt van touw en takken. Een leuk projectje samen met de zoon dacht ik zo, maar ook hiervoor geldt dat Pinterest je echt een heel eind op weg gaat helpen naar inspiratie.

Hoe kom je aan je tools?

Voor de eerste DIY kan ik wel wat hulp gebruiken van een cementmixer, bij de tweede en derde komt een zaag goed van pas. Heb ik een stuk gereedschap maar één keer nodig, dan probeer ik altijd te lenen in mijn omgeving. Een goede zaag mis ik alleen wel heel vaak, dus misschien is het tijd om mijn mandje eens te vullen in een webshop die alles heeft van cirkelzagen tot heggenschaar. Dat laatste klinkt ook als een top cadeau voor Moederdag voor de oma met groene vingers. Is weer eens wat anders dan een bosje bloemen en chocolade ;).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s