Keukeninspiratie: hoe combineer je de eetkamer met de keuken?

Het minst mooie stukje van ons huurhuis is absoluut de keuken en mocht ik de kans krijgen zou ik het helemaal anders doen. Dat blijft nog wel even bij dromen, maar ik heb al een heel Pinterestbord vol keukeninspiratie. Het liefst zou ik een echte leefkeuken hebben, koken en eten in dezelfde ruimte. Dat vind ik zó gezellig. Iedereen om je heen tijdens het koken is toch fijner dan in je uppie in een afgesloten ruimte staan. Ik zou er zelfs een stuk eetkamer voor opofferen. Hoe denk jij daarover?

De ideale keuken voor in de eetkamer

Ik struin dagelijks Funda af en kom daar de nodige toekomstige keukenideeën tegen. Dan heb ik het niet over tegeltjes en kleuren, want daar kom ik wel uit. Maar vooral de vorm keuken vind ik zelf lastig te bedenken bij de huizen waar de keuken wellicht plaats moet maken voor een extra slaapkamer of een badkamer. Wat ik zelf een fijne optie voor in een woon-/ eetkamer vind zijn de eiland keukens. Dan hou je ruimte om lekker om dat keukenblok heen te lopen. En afhankelijk van hoe je het indeelt zou je hiermee ook kunnen bereiken dat je niet alsnog met je rug naar je gasten toe staat tijdens het kokkerellen. Wil je wat meer werkblad, dan kan je datzelfde ook met een U keuken. Daarbij loop je niet aan beide zijden langs het blok, maar afhankelijk van je ruimte kan het een hele speelse optie zijn.

Zelf puzzelen met een 3D ontwerp

Ik vind het super aanlokkelijk om eerst over de looks na te denken, maar eigenlijk is de basis zoveel belangrijker. Bij de klushuizen waar ik gekeken heb en eventueel een keuken zou willen plaatsen heb ik daarom eerst op de plattegrond getekend wat er mogelijk zou zijn en daarna in een 3D ontwerper gekeken wat er realistisch is in de ruimte. Zie je het in 3D, dan krijg je toch een beter beeld van het uiteindelijke resultaat. Zo’n 3D ontwerptool vind je bijvoorbeeld bij Nuva Keukens. Het huis waar ik mee bezig was heb ik aan de hand van mijn ontwerp zelfs laten gaan. Het ging gewoon niet passen. Een fijne reality check op het moment dat je dromen een loopje met je kunnen nemen en ook de manier om tot nieuwe creatieve ideeën te komen. Want pas als je weet hoe het niet kan, kom je erachter hoe het misschien wel kan. Ik droom nog even verder over mijn mooie keuken, droom jij met me mee?

Klik verder voor keukeninspiratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s