Mijn 5 makkelijkste planten

Het beste moment om het over makkelijke planten te hebben is wel nu zo in het staartje van de winter. Het zijn namelijk juist die planten die ook de winter florissant doorkomen. De rest snakt zichtbaar naar meer licht en lucht. En dat terwijl ik al die planten om me heen in de winter misschien nog wel harder nodig heb dan ’s zomers. Groen brengt rust en vreugde in een interieur. Wil je daar makkelijk mee beginnen, kies dan uit één van mijn vijf makkelijke kamerplanten. 

Mijn makkelijkste: de Sansevieria
Ik heb wel meer dan 15 varianten in huis van de Sansevieria. Het is mijn lievelingsplant. Ik kan ze verwaarlozen, maar ze zullen het me nooit aanrekenen. Altijd vrolijk en zo leuk met alle soorten bij elkaar. Mijn grootste verzameling staat op de slaapkamer en dat ik daar minder vaak water kom geven en de luxaflex niet structureel voor ze opendoe maakt dus niet uit. Deze plant is altijd happy.

De familie Sansevieria

Monstera Deliciosa (Gatenplant)
Nog zo’n allemansvriend. Niet zo makkelijk als de sansevieria, maar hij kan veel doorstaan. Afhankelijk van de verzorging zal hij zeker beter groeien, maar echt overlijden doet deze niet snel. Hij kan lekker groot worden, krijgt niet snel ziektes en doet niet zo moeilijk over waar hij staat. Een goede beginnersplant dus. En hij ziet er ook nog eens erg leuk uit, ook een voordeel!

Mijn mega Monstera

Lepelplant of Peace Lily (Spathiphyllum)
Deze plant is makkelijk, omdat je zo goed aan hem kan zien wat hij nodig heeft. De bladeren gaan hangen als hij dorst heeft en geef je water dan is hij na een uurtje weer helemaal opgelapt. Zijn de bloemen groen, zoek dan een iets lichter plekje uit en hebben de bladeren gele vlekken dan zoek je juist een donkerder plekje. Hij krijgt vaak nieuw blad, dus als je eenmaal een lekker plekje gevonden hebt ziet hij er snel weer top uit.

Lily en haar vrienden

Cactus Euphorbia
Je zou denken dat het een cactus is, maar hij hoort eigenlijk gewoon bij de familie Euphorbia. Hij vraagt niet veel licht of water, maar is wel wat prikkelbaar. Ik heb hem niet meer in huis, vanwege de stekeligheid, maar vertrouw me erop dat hij weinig nodig heeft. Deze plant maakt er geen punt van als je hem vergeet wat druppels water te geven en kan leuk groot groeien. Het is een stoere huisvriend.

Chinees lantaarnplantje
Mijn lievelingshangplantje is het Chinees lantaarnplantje. Deze is zo leuk, omdat hij niet alleen makkelijk in verzorging is, maar ook met heel weinig moeite te stekken is. Ik heb vaak bierflesjes staan met strengen van mijn Chinees lantaarnplantje en veel vrienden hebben al een nakomeling van mijn lieveling in huis. Leuk voor de beginnende stekker, want succes is bijna gegarandeerd.

De bladeren van het lantaarnplantje; het zijn net hartjes

Het allermakkelijkste: kies voor kunstplanten

Er gaat voor mij niets boven het echte werk, maar hier en daar een neppert tussen je groene vrienden kan de boel flink opfleuren. Juist diegene die het binnen eigenlijk maar moeilijk hebben, maar wel erg mooi zijn, kan je ook prima in namaakvariant uitzoeken. Kies dan wel voor goede kwaliteit, want een plant waar de nep vanaf straalt zal je geen groot plezier brengen. Maar kies je een goede uit, dan is het toch echt de ‘next best thing’.

Maar wat is nou een plek om mooie kunstplanten te kopen? Ik weet dit ook pas net, maar Maxifleur heeft dus echt hele mooie kunstplanten. Zo mooi, dat ik mijn mandje al heb gevuld. Ik ben namelijk dol op varens, maar in huis lukt het me niet ze vrolijk te houden. Hetzelfde geldt eigenlijk voor palmen, dan kies is toch liever voor kunstpalmen. En mijn echte Strelitiza gaat natuurlijk nooit bloeien in de huiskamer, terwijl de kunstplant het hele jaar bloeit. Ook mis ik al 5 jaar een plant op de kinderkamer (met jungle thema notabene), maar als ik geen rekening meer hoef te houden met de eventuele giftigheid van de plant en het spelen met de potgrond, dan houdt toch niks mij nog tegen? Of wat dacht je van het toilet, daar komt geen daglicht, maar een plant zou de styling wel afmaken. Welke ruimte zou jij wel willen opvrolijken met een kunstplant?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s