Wooninspiratie: een (vloer)kleed aan de muur

Ik ben dol op kleden. Er liggen er een hoop door huis en ik wissel ze steeds van ruimte. Zo kan ik steeds een kleine aanpassing doen en verveelt een ruimte en het kleed niet snel. De laatste tijd hebben wij echter ook steeds meer kleden aan de muur hangen. Daar kies ik speciale wandkleden voor uit, maar nu voor het eerst ook een wollen kleed waar de kat de neiging bij had zijn nagels erin te steken. Staat super leuk en is dempt direct wat geluid in de ruimte. Fijn voor de buren.

Wandkleed aan de muur

In de kinderkamer hangt al een tijd de wereldkaart van Lorena Canals aan de muur. Een fijn groot kleed waar je de muur wat warmte mee geeft. Letterlijk ook, want de muur voelt niet koud als je er tegenaan zit. Het is lekker dik biologisch katoen en zou zelfs op de vloer kunnen. Heel fijn nu in de winter. In de woonkamer hebben we ook een wandkleed aan de muur, met een print van Ernst Haeckel. Dit is meer een doek dan een kleed, maar doet ook warmer aan dan een ander type fotoprint. Zoek je een wat kleiner kleed? Bekijk dan ook eens die van OYOY. De nieuwe versie van de regenboog in aardse kleuren zou hier in elke kamer van het huis wel kunnen. Wat een prachtexemplaar. De kleintjes met de dieren zijn ook erg tof, voor een kinderkamer of babykamer.

Vloerkleed aan de muur

Een vloerkleed kan ook gewoon aan de muur, al wordt het ophangen bij een groot wollen kleed wel een uitdaging. Ik heb zelf het kleine wollen vloerkleed van EO opgehangen met 5 veiligheidsspelden die ik eerst door het kleed heb gestoken en aan spijkertjes in de muur heb gehangen. Een klusje van een kwartier. Dat zie ik mezelf nog wel vaker doen. Ik vind vooral figuratieve vloerkleden erg mooi aan de muur. Vaak nog mooier zelfs dan op de vloer, omdat het figuur nog beter uitkomt als je er recht voor kan staan. Een combinatie van meerdere kleine kleden kan natuurlijk ook. Zo creëer je een soort gallery wall, maar dan van kleden. Hieronder een aantal kleden die ik wel aan de muur zie hangen, allen verkrijgbaar bij My Little Carpet.

Ik heb ook een Pinterestbord met wandkleden gemaakt, hier kan je nog meer ideeën opdoen mocht je ook een kleed aan de muur willen hangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s