Doeboek: Word een supercoole kunstenaar

Zondag is ons museumdagje. We hebben een museumkaart en zijn steeds ergens anders te vinden. Dit jaar is dat helaas toch net anders gelopen. Een bezoekje met tijdslot doen wij toch wat minder vaak dan toen dat niet nog nodig was. En nu de musea voor de tweede keer een tijdje dicht zijn, zijn we deze zondag zelf maar begonnen met kunstzinnige opdrachten uit ons nieuwe boek; Word een supercoole kunstenaar. Wat ook juist weer een hele leuke aanvulling op een museumbezoek is hoor. Wij gaan deze opdrachten de komende tijd lekker langs. En ik kan niet wachten tot we in een museum bij een kunstwerk staan en Mosi iets van zijn eigen kunst terugziet in een exemplaar daar.

20 kunstzinnige opdrachten geïnspireerd door grote kunstenaars

We knutselen altijd al graag, maar steeds iets verzinnen om te doen samen is soms lastig. Ik vind de opdrachten daarom super leuk. Het verhaaltje vertel ik op mijn eigen manier erbij en dan gaan we aan de slag. Ik vertel het kort en laat Mosi heel vrij in wat hij er uiteindelijk mee doet. Het is zijn kunst, hij mag het weten. Opdracht 11 vond hij bijvoorbeeld erg leuk, maar hij gaf er al direct zijn eigen draai aan. Het is heerlijk om te zien hoe een kind eigenlijk maar een klein zetje nodig heeft om tot iets nieuws te komen. Ikzelf hou me dan juist weer erg aan de opdrachten en daarbij heb ik een opdracht toevoegt gericht aan mezelf. Laat de opdrachten los en kijk waar je komt. Zie het als een zetje, niet als een doel. Bij opdracht 1 bleef ik heel lang hangen. Een dier uit één lijn tekenen lijkt vrij simpel, maar wil je tot een mooi resultaat komen dan heb je daar echt wel wat oefening voor nodig. Ik wacht dus nog tot dat moment dat er iets ontstaat. Een dier hoeft het niet te zijn. Misschien ga ik wel voor de bloem of palmboom.

Kunstweetjes over potloden, kleuren en technieken

Met een kast vol verf, potloden, krijt en stiften is het ook heel leuk om meer te weten over technieken en materialen. Ook die stukjes heb ik met plezier gelezen en vertel ik in het kort een beetje aan Mosi tijdens de kunstopdrachten. Hij vindt vooral de bladzijdes over kleuren erg interessant. Die gebruikt hij bij het mengen van kleuren. Ik vind zelf de slimme weetjes over arceren dan wel weer interessant en ga dit uitproberen in mijn volgende digitale illustraties. Het boek is zo dus voor jong en oud en ieder haalt er dat uit wat past. Veel is voor een vijfjarige nog net wat lastig, maar samen komen we er wel uit. Kunst moet je ook niet ingewikkelder maken dan nodig. Het gaat om wat je wil vertellen. Dat kan uiteindelijk ook met een banaan aan de muur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s