Simpel en fantastisch: Just Blocks

Weken was de school dicht, wat zeg ik, maanden was de school dicht dit voorjaar. Wat miste Mosi het meeste? Zijn geliefde blokkenhoek. Gewoon blokken dus. En zijn vriendjes natuurlijk. Aan dat laatste kon ik weinig doen, maar die blokken dat kan gewoon geregeld worden. De gewone mooie simpele houten blokken zoals in de bouwhoek op school hadden wij namelijk nog niet. Maar nu hebben we misschien nog wel mooiere. Een set van 166 simpele, maar o zo fijne blokken van JUST BLOCKS.

Vier verschillende vormen, eindeloze mogelijkheden

Wij hebben de medium set van JUST BLOCKS met daarin 166 blokken, maar er is ook een kleinere en een grote set. In die sets vind je steeds vier verschillende soorten blokken. Een vierkant blok, een platte houten plaat in 2 maten en de zogenaamde sticks. Met deze vier vormen kan je van alles bouwen. Zoals bij het meeste bouwspeelgoed word je ook door JUST BLOCKS een eindje op weg geholpen met wat mooie voorbeelden: een kasteel, juwelendoos, parkeergarage en zelfs een dinopark. Vaak kijkt Mosi daar wel naar en wil hij met mij nabouwen, maar in het geval van blokken slaat hij dat over en gaat hij meteen aan de slag. Bij blokken liggen de opties zo open, dat hij zich heel makkelijk door zijn eigen fantasie laat lijden. Dat is heerlijk om te zien en in mee te gaan.

Spelen en leren

Naarmate Mosi ouder wordt, vergeet ik steeds makkelijker dat spel een hele belangrijke rol speelt in de ontwikkeling. Dat heeft vast met naar school gaan te maken en de focus daar op bijvoorbeeld letters en tellen. Dat is natuurlijk heel belangrijk, maar alledaags spel zoals met blokken stimuleert de ontwikkeling ook gigantisch. De makers van JUST BLOCKS hebben hier ook over nagedacht. De vier vormen in de doos zijn geen toevallige samenstelling. Elke blokgrootte en -vorm is grondig getest om de motorische vaardigheden en aangeboren hersenontwikkeling van een kind te ondersteunen en te verbeteren. Daarbij heeft de set als doel een kind grenzeloos te laten spelen. De focus ligt op de eigen verbeeldingskracht. Zo leert een kind oorzaak en gevolg, uitdagende taken uit te voeren en de grenzen van hun capaciteiten te testen. Door de spelen ontwikkelen ze hun ruimtelijke creatieve vaardigheden en dat is goed voor de mentale ontwikkeling. Ga erbij zitten en je ziet het voor je neus gebeuren.

Blokken combineren met ander speelgoed

De blokken hebben zelf hebben eindeloze opties, maar voeg je er ander speelgoed aan toe, dan gaan er weer nieuwe luikjes open. Een stal voor de paarden hoeft je bijvoorbeeld echt niet te kopen. Een paar blokken en je hebt er zo een gebouwd. Is er een grote wens voor een parkeergarage bij de auto’s? Bouw er dan zelf een op maat. En maak dan ook direct een winkelstraat. Het leuke aan de blokken is, dat je het elke keer anders kan maken. Wij pakken er vaak auto’s, dieren of ander houten speelgoed bij. Nins en loose parts van Grapat voor wat kleur, Holztiger of Schleich dieren om een verhaal mee te maken en autootjes plus de waytoplay autobaan om te kijken of we ze kunnen laten racen. Je hoeft je niet tot alleen de blokken te beperken, ze zijn bedacht om onbeperkt mee te spelen.

En oja, dit is van dat speelgoed, dat wil je bewaren. Voor de kleinkinderen. Het is tijdloos, duurzaam en eigenlijk een musthave in elke speelgoedkast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s